Restaurant Abbey; gered door de buurt.
Restaurant Abbey; gered door de buurt. (Foto: Pr )

Buurt helpt horecabaas met nieuw terras

AMSTERDAM - Het zijn geen makkelijke tijden voor horecaondernemers ook al mogen de alle buitenterrassen woensdag 28 april beperkt open. De Amsterdamse horecaondernemer Roy Pannekeet, eigenaar van restaurant Abbey, kijkt uit naar de heropening van zijn zaak. “Na een goede start eind 2019 en een warm welkom in de buurt, zijn we inmiddels langer gesloten dan open geweest. We hebben een mooi bezorgconcept gelanceerd, maar missen het contact met onze gasten.” aldus Pannekeet.

Na een mooi terrasseizoen zag Pannekeet kansen om te investeren in het terras. “Deze plek heeft erg veel potentie. Wij wilden investeren in het comfort en de esthetiek van het terras. Onder andere door het plaatsen van een overkapping, windschermen, bomen, planten en nieuwe meubels. We hadden de voordelen netjes doorgerekend. Alleen staat de bank momenteel niet te springen om in horeca te investeren.”

Enthousiast

Geen financiering dus voor Abbey. Zowel voor Pannekeet als de vaste gasten een domper. Volgens Jessy Russer, barista, was de buurt erg enthousiast over de plannen en boden steeds meer gasten aan te investeren in Abbey om de renovatie van het terras mogelijk te maken. “Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we een crowdfunding zijn gestart om het leukste terras van Amsterdam West te kunnen bekostigen”, aldus Russer.

Steun

De campagne is een succes. Na twee weken hebben buren, vrienden en familie al bijna 40 duizend euro geïnvesteerd. "Het is fantastisch hoeveel steun we hebben gekregen van de buurt. We zitten al bijna op het bedrag waarvoor ik naar de bank ben gegaan'' vertelt Pannekeet.

De campagne loopt door tot eind april.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het terras van restaurant Abbey.