Guusje Welsing is een ambassadeur die elke vrijwilligersorganisatie zich zou wensen.
Guusje Welsing is een ambassadeur die elke vrijwilligersorganisatie zich zou wensen. (Foto: Huub Zeeman)

Vrijwilligerswerk in beeld: Guusje Welsing

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt, de stad en zo meer. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek Vrijwilligers in Beeld vertellen vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West. Deze week Guusje Welsing (81). Zij werkt als vrijwilliger bij Stichting ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West).

“Overal waar ik kom laat ik weten wat ESAN doet. Ik ben trots op wat we in drie jaar tijd met elkaar hebben neergezet. Tussen de 30 en 40 activiteiten voor en door senioren vanaf 50 jaar staan er jaarlijks op de rol. Zoals de leeskring, toneelgroep, line-dance, interessante colleges, eetcafé, en ja, ook bingo met een prijs.” Guusje is met haar jonge, enthousiaste stem met een kleine zachte g een ambassadeur die elke vrijwilligersorganisatie zich zou wensen.

Energieke senioren wonen in Nieuw West

"De grote diversiteit aan activiteiten zorgt ervoor dat er altijd iets bijzit waar je vrolijk van wordt. Iets dat je nieuwsgierigheid aanwakkert, je interesse heeft, je brein aan het werk zet, je in beweging brengt. Muziek, boeken, toneel, beweging, dansen, maken en spelen. Die nieuwsgierigheid, kritisch denken, creativiteit en ondernemingsdrift waarderen, stimuleren en benutten we bij ESAN. Een nieuw idee krijgt bij ons applaus."

Gedeelde passie

"Bij ESAN ontmoet je mensen die jouw interesses delen. Er ontstaan banden met nieuwe mensen in de buurt. Mensen met andere achtergronden en levensverhalen, met een andere visie dan de jouwe. Dat kan erg verfrissend zijn. Het is heerlijk wanneer mensen belangstelling hebben voor elkaar en van gedachten kunnen wisselen over een gedeelde passie. Het verbreedt je horizon en verrijkt je leven. Bij ESAN hoor je erbij. We maken samen het dagelijks leven leuker voor elkaar."

Voorzitter gezocht

"Ben jij een verbinder, coach en sparringpartner voor ons bestuur? Je beschikt over bestuurlijke ervaring. Je hebt leiderschapskwaliteiten en bent in staat om talenten van mensen in te zien en op de juiste manier in te zetten in de organisatie. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die een sterke binding heeft met Nieuw-West en het liefst ook woonachtig is in Slotermeer-Geuzenveld."

Bel 020 6110386 of mail ESANamsterdamnw@gmail.com www.energiekesenioren.nl.

Vrijwilliger worden

Wie ook aan de slag wil als vrijwilligers kan kijken op de vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam https://vacaturebank.vca.nu/ of bel voor een persoonlijk gesprek in Nieuw West: 06 34030720.