Senioren gaan samen op stap deze zomer.
Senioren gaan samen op stap deze zomer. (Foto: Pr)

Buitenactiviteiten voor senioren

NIEUW-WEST - Stichting ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West) organiseert in mei buitenactiviteiten voor senioren. Als er voldoende belangstelling voor is lopen deze activiteiten door tot eind september. De activiteiten gaan door als het niet regent en niet te koud is.

Maandag 10 mei gaat een groep wandelen met de hond, maar zonder mag ook, bij de kinderboerderij en de Drijfsijs in het Sloterpark op de maandag. Onderweg worden er lichte gymnastiekoefeningen gedaan vanaf het zwembadje in het Gerbrandypark. Elke maandag- en vrijdagmiddag gaat de groep op stap.

Sporten

Verder gaat sportgroep De Vroege Vogels van Atletiekvereniging AAC in Ookmeer op zondagmorgen sporten, fietsen met een E-bike gebeurt op zaterdagochtend, er wordt een begeleide natuurwandeling in tuinpark “Eigen Hof’ in Nieuw-Sloten georganiseerd, er is nordic walking in het Sloterpark, op de vrijdagochtend, ook geschikt voor mensen die zonder wandelstokken lopen en Jeu de boules spelen bij Buurtkamer De Schakel in Slotermeer kan iedere woensdagmorgen.

Terrasjes

Ook worden terrasjes bezocht in kleine groepjes om bij een kopje koffie met koek andere mensen te ontmoeten. Iedere keer wordt een ander terras in Slotermeer, Geuzenveld of Osdorp op de woensdagochtend bezocht. Veel van de activiteiten zijn ook geschikt voor mensen die met een rollator lopen of in een scootmobiel rijden.

Een gratis programmaboekje aan voor alle data, tijden, startpunten kan worden aangevraagd via: www.energiekesenioren.nl of mail: esanamsterdamnw@gmail.com of bel Joke Veldkamp 020 6146844. Geef duidelijk naam, adres en postcode op.