De Sloterburg speelt een flinke rol in de verkeersproblematiek van de Sloterweg.
De Sloterburg speelt een flinke rol in de verkeersproblematiek van de Sloterweg. (Foto: René Kater)

Gemeenten pakken samen plan voor Sloterbrug weer op

AMSTERDAM/HAARLEMMERMEER - De gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer pakken het plan voor een nieuwe Sloterbrug weer op. Ze gaan een besluit nemen over de uitgangspunten voor de nieuwe brug. Het plan heeft een tijd stil gelegen omdat de aanpak van de verkeersdrukte op de Sloterweg bij het dorp Sloten eerst aandacht nodig had. Veel bewoners van Sloten zijn namelijk bang dat een bredere Sloterbrug tot nog meer verkeersoverlast leidt.

Amsterdam werkt inmiddels aan een oplossing voor de drukte op de Sloterweg en andere straten in Sloten en Nieuw-Sloten conform het concept-Mobiliteitsplan Nieuw-West. Dit plan ligt al ter inzage en is al aangeboden aan de stadsdeelcommissie. De planning is om na het zomerreces het concept mobiliteitsplan te agenderen voor de commissie MLW en vervolgens de besluitvorming in de gemeenteraad. De verwachting is dat de gemeenteraad daar in de loop van dit jaar een besluit over neemt.

Doorgaan

Haarlemmermeer en Amsterdam vinden dat het plan voor de nieuwe Sloterbrug weer kan doorgaan, nu er een oplossing komt voor de Sloterweg. Beide gemeenten gaan een besluit nemen over de nieuwe brug. Het begint met een advies van stadsdeel Nieuw-West. Dit gebeurt tegelijk met de uitwerking van het project Autoluw Sloten en Nieuw Sloten.

Verkeersdrukte

De verkeersdrukte in Sloten en Nieuw-Sloten wordt opgelost, maar de veiligheid van fietsers en voetgangers op de brug en de doorstroming van autoverkeer blijven een probleem. Een nieuwe, bredere brug blijft nodig denkt Amsterdam. Ook als er minder auto's over de brug rijden.