“Vos”, we hebben je! De scouts in Badhoevedorp vonden op 1 mei wel heel bijzondere vossen op hun speurderspad.
“Vos”, we hebben je! De scouts in Badhoevedorp vonden op 1 mei wel heel bijzondere vossen op hun speurderspad. (Foto: Pr)

Scouting ging op jacht naar de vos

BADHOEVEDORP - Nee, niet schrikken bij het zien van deze krantenkop: de Badhoevedorpse Scouting was afgelopen zaterdag niet op jacht naar een echte vos. Bij de speurtocht die de scoutinggroepen Leeghwater en Lady Baden Powell zaterdagmorgen 1 mei samen hadden georganiseerd was de vos alleen maar een symbool en moesten de deelnemers op zoek naar een heel andere buit. En die was heel gevarieerd: er kon gejaagd worden op een kameel, maar ook op een huilende bruid of gekke professor, met daartussenin van alles en nog wat.

Locatie was het gebied bij de nieuwbouwwijk Quatrebras en de enthousiaste jagers waren leden en niet-leden van de scoutingclubs, in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar.

Zij gingen fanatiek op zoek en vonden bij elke gevonden 'vos' een letter of een cijfer. Daarmee konden ze ‘100 procent scout ‘ maken en was hun missie geslaagd.

Pannenkoeken

"Een fantastisch leuke ochtend, zelfs echt een feestje”, was de conclusie van iedereen die bij de organisatie was betrokken. "Heerlijk, dat het kon en dat het allemaal zo goed gelukt is.” Scouting in Badhoevedorp laat het hier dan ook niet bij en komt weer met een ander evenement: aanstaande zondag, 9 mei is het Moederdag. "Dan is het toch heerlijk om iedereen, en zeker niet in de laatste plaats alle moeders te trakteren op een heerlijke pannenkoek", zo vinden de scouters.

Bestellen en afhalen

Bestellen kan tot en met 7 mei welke pannenkoek dan ook. Het menu op onze website: www.scoutinginbadhoevedorp.nl. Afhalen kan tussen 10.00 en 13.00 uur via de drive through bij het clubhuis aan de Snelliuslaan, de route staat aangegeven. "Misschien leuk om nog even te bedenken dat het hier gaat om meer dan een traktatie: we spekken met deze pannenkoeken ook de spaarpot voor de bouw van ons nieuwe clubhuis.”

Programma

Behalve deze extra activiteiten organiseert Scouting in Badhoevedorp wekelijkse bijeenkomsten met een leuk programma.


Info op www.leeghwatergroep.nl en de facebook/ insta account van Leeghwatergroep in Badhoevedorp.