Jongeren die al hebben mee gedaan met FriendsOnline?
Jongeren die al hebben mee gedaan met FriendsOnline? (Foto: Pr)

Jongerengroep bij FriendsOnline

HAARLEMMERMEER - Jongeren willen graag andere jongeren ontmoeten, zeker in deze tijden. Welzijnsorganisatie MeerWaarde ontwikkelde vorig voorjaar hiervoor al een speciaal programma: FriendsOnline. Donderdag 20 mei start een nieuwe groep deelnemers met vijf leuke online avonden.

Voor het eerst kunnen jongeren van 12 tot en met 15 jaar bij FriendsOnline nieuwe contacten leggen en hun ‘social skills’ verder ontwikkelen. ALs kinderen net op de middelbare school zit en door corona lastig nieuwe vrienden kunnen maken, kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken. Het programma biedt verschillende kansen. Jongeren kunnen zo leeftijdgenoten ontmoeten en zelf ontdekken wat ze leuk vinden.

Van start

MeerWaarde ondersteunt ook de jeugd van 16 tot 23 jaar in een andere groep, die na de zomer weer van start gaat.

Bij FriendsOnline doen maximaal 12 jongeren mee per groep. Jonge vrijwilligers en sociaal werkers begeleiden de online bijeenkomsten. Elke groep kan na afloop contact met elkaar houden. Na de vijf avondbijeenkomsten is er een originele afsluiting.

In de zomer van 2020 meldden acht jongeren uit Haarlemmermeer zich aan voor FriendsOnline. De avonden waren voor de deelnemers geslaagd. Ze spraken online met andere jongeren en maakten nieuwe contacten. De jongeren vonden het jammer dat het zo snel afgelopen was. Het was gezellig en ze houden nu via een WhatsApp-groep contact met elkaar.


Meer informatie: www.meerwaarde.nl/friendsonline.