Maria Edith Pineda.
Maria Edith Pineda. (Foto: Huub Zeeman)

Vrijwilligerswerk in beeld

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt, de stad en zo meer. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek Vrijwilligers in Beeld vertellen vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West. Deze week het verhaal van Maria Edith Pineda. Zij werkt als vrijwilliger bij Buurtvereniging Wildeman en Stichting Vrouwen van Amsterdam

Maria Edith is een vrolijke, enthousiaste, volhardende wervelwind die overal in Nieuw West projecten en activiteiten opzet. Sinds kort vanuit haar praktijk in Station Wildeman, een plek in de buurt van waaruit projecten die gezondheid brengen in de breedste zin van het woord van de grond kunnen komen.

Lachen, dansen, muziek, een compliment, leren houden van jezelf, samen iets doen voor elkaar en je buurt, samen leren, het doet echt iets positiefs met je lichaam en hoe je in het leven staat.

Multicultureel is leren

"Ik leer elke dag van mensen, uit mijn buurt en van over de hele wereld. Ik ben acupuncturist en natuurgeneeskundige. Ik combineer de wijsheid uit het Oosten met de Westerse filosofie over gezondheid. Dat zet ik om in buurtprojecten zoals de beweegtoestellen aan de Sloterplas. Daar moet eigenlijk een gebruiksaanwijzing bij. Dat idee komt uit China waar de mensen op straat met rustige bewegingen werken aan hun spieren en gewrichten. Ik zie mensen de toestellen op een Westerse manier gebruiken."

Blijdschap kost niets

Ik zie de armoede in mijn buurt, de eenzaamheid, de pijn en de zorgen. Ik wil met mooie activiteiten en projecten de lichte, vrolijke kant van deze donkere medaille brengen. Ik werk met mijn hart en ziel aan het kinderkoor, naailessen, Nederland Ontmoet en gezondheidsactiviteiten. We hopen straks een mooie serie gezondheidsworkshops te kunnen geven. Je kunt alvast meer lezen in mijn boek: Mijn gezondheidsbijbel. Oost en West komen samen in mijn boek en er staat voor iedereen iets in dat je direct kunt toepassen om jouw eigen gezondheid te verbeteren. Bestellen kan via: 06 55988943.

Stichting Vrouwen van Amsterdam zoekt een betrouwbare secretaris voor haar bestuur: vrouwenvamsterdam@gmail.com..

Ook aan de slag als vrijwilliger, kijk op de https://vacaturebank.vca.nu/ of bel 0634030720

Nettie Sterrenburg