Kaasboerderij Sloten heeft weer graskaas.
Kaasboerderij Sloten heeft weer graskaas. (Foto: Pr)

Er is weer heerlijke graskaas

NIEUW-WEST - Hier kijkt de echte kaasliefhebber al lang naar uit: heerlijke graskaas. Nadat de koeien de hele winter op stal hebben gestaan gaan ze in het voorjaar de weide in. Ze vinden het prachtig, de koeien, zodra ze naar buiten mogen. Ze huppelen en springen van blijdschap.

Koeien vinden het prachtig als ze weer naar buiten mogen

Eindelijk kunnen ze zich weer te goed doen aan het verse gras, dat is wel heel wat anders dan de voeding dat ze in de winter krijgen. Het verse gras geeft de melk een mildere smaak. Van deze melk wordt graskaas gemaakt. De jonge kaas is mild en romig van smaak.

Specialiteit

Wacht niet te lang, want graskaas is een echt seizoen specialiteit en slechts een aantal weken verkrijgbaar. Kaasboerderij Sloten heeft de primeur van 2021. Dat vieren zij met een unieke aanbieding die geldig is tot en met 22 mei: 1 kilo graskaas voor 5 euro. Kom dus snel een haal een kilootje van deze overheerlijke kaas gemaakt van verse weide melk en neem ook een kilootje voor de buren mee.

Kaasboerderij Sloten, Akersluis 6, is iedere woensdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.