De zeeverkenners gaan zeilen.
De zeeverkenners gaan zeilen. (Foto: Pixabay)

Scouting Leeghwater weer in de boten

BADHOEVEDORP - De zeeverkenners van de Leeghwatergroep, de waterscoutinggroep van Badhoevedorp en omstreken, gaan weer zeilen. Begin april zijn hun lelievletten, een type zeilboot dat voor scouting-activiteiten erg populair is, weer het water ingegaan. Maar natuurlijk niet voordat ze netjes voorzien waren van een vers aangebrachte laklaag. Immers, goed onderhoud is nu eenmaal een noodzaak. Aan de steiger van de scouts, vlakbij de Nieuwe Meer, liggen de boten nu klaar voor een nieuw vaarseizoen.

De scouts zullen de komende tijd iedere zaterdagmiddag bij de steiger te vinden zijn. En als ze niet kunnen zeilen, zijn ze waarschijnlijk aan het roeien. Dat laatste is van belang als voorbereiding op de jaarlijkse roeiwedstrijden. En bij heel mooi weer gooien ze de ankers uit en gaan ze lekker zwemmen. Leuk als je van water en watersport houdt en op zoek bent naar een fijne vrijetijdsbesteding met leeftijdsgenoten. De leiding van de scoutinggroep begeleidt de ‘zeeverkenners’ met een leuk spellen-programma op of bij de Nieuwe Meer. En een week op waterkamp in de zomervakantie op de Kagerplassen, is een vooruitzicht dat natuurlijk helemaal niemand wil missen.

Jongeren tussen de 11 en 15 jaar kunnen zich opgeven bij de Leeghwatergroep. Eerst een keertje komen om sfeer te proeven en een middagje mee het water opgaan is mogelijk. Kijk op de websitewww.leeghwatergroep.nl.