Afbeelding

Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

NIEUW-WEST - Een extra dikke lockdowneditie staat er op het voorblad van het zojuist verschenen zesde literaire jaarboek Tussen Andreasplein en Zwarte Pad over Nieuw-West. Wat ooit begon als aardigheidje ter gelegenheid van de Boekenweek is inmiddels een solide traditie geworden.

Soms spannend, soms ontroerend en soms humoristisch

Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck hebben maar liefst drieëntwintig auteurs getriggerd om belangeloos een bijdrage, soms spannend, soms ontroerend en soms humoristisch te leveren. Altijd met een raakvlak met Nieuw-West. En stuk voor stuk het lezen waard. Met een omvang van 160 pagina's nog altijd voor een zacht prijsje van 9,90 euro.

Met verhalen van Karima Aissaoui, Margreeth de Boer, Peter Boonstra, Fred Bornstein, Robert Eksteen, Patrick van den Hanenberg, Hugo Hoes, Sybren Kalkman, Bas Kok, Pim Ligtvoet, Jan Loogman, Fred Martin, Frenk der Nederlanden, Robert von Reeken, Thom Roep, Huug Samuël, Cathelijn Schilder, Jan-Paul van Spaendonck, Martin Straatmeijer, Mirella de Vreeze, Hans van Wetering, Leo Willemse.

De uitgever, Stichting De Driehoek, presenteert het boek elk jaar als het 'Literair Jaarboek Nieuw-West'. De samenstellers Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck, die elk jaarlijks ook zélf een verhaal voor hun rekening nemen, hebben allebei al een reeks publicaties over Nieuw-West op hun naam staan. De titel van het boek verwijst naar het plein aan de oostzijde van het gebied dat tegen de vooroorlogse stad aanligt, en naar het pad aan de westzijde tegen de ringvaart van de Haarlemmermeer.


Het boek kan besteld op www.stichtingdriehoek.nl.