De nieuwe tabaksspeciaalzaak opent in Osdorp.
De nieuwe tabaksspeciaalzaak opent in Osdorp. (Foto: Pr)

Tabaksspeciaalzaak opent in Osdorp

NIEUW-WEST - Jeffrey van Vuure opent samen met zijn business partner Bob van Etten de tabaksspeciaalzaak van de toekomst aan het Osdorpplein 630. Op de locatie van deze winkel is al ruim 30 jaar een tabakszaak gevestigd die nu volledig is getransformeerd tot een toekomstgerichte winkel waar de volwassen consument centraal staat.

Jeffrey neemt de zaak over van zijn vader Wim die op zijn beurt de fijne kneepjes van het vak weer heeft geleerd van zijn vader. De familie Van Vuure is dan ook al ruim 60 jaar een begrip in de Amsterdamse tabakswereld maar met een nieuwe generatie komt ook een nieuwe visie.

De nieuwe winkel van Jeffrey van Vuure doet namelijk op geen enkele manier denken aan een traditionele tabaksspeciaalzaak. Dit sluit dicht aan op zijn visie voor waar een goede tabaksspeciaalzaak aan moet voldoen, om klaar te zijn voor de toekomst. Wij vinden het belangrijk om rokers binnen onze speciaalzaak goed te informeren over minder schadelijke, rookvrije producten. Veel van onze huidige klanten komen nog naar onze winkel voor sigaretten en shag, maar wij vinden dat zij informatie moeten krijgen over rookvrije alternatieven zoals e-sigaretten en verwarmde tabaksproducten. Geen klant is dezelfde, daarom hebben wij een breed aanbod en veel expertise op dit gebied. Dat is noodzakelijk, want er zijn grote verschillen tussen rookvrije producten en sigaretten en shag. Op deze manier willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en ons steentje bijdragen aan een betere toekomst. Naast deze focus verkopen wij dagbladen en loten. Kortom: met onze nieuwe zaak zijn wij klaar voor de toekomst," aldus van Vuure.

Als het aan staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis ligt, wordt vanaf 2024 de verkoop van rookwaren in supermarkten verboden en zijn vanaf 2030 tankstations en gemakszaken aan de beurt. Na 2030 zou dan de verkoop van rookwaren alleen nog zijn toegestaan in tabaksspeciaalzaken. Een ingrijpende verandering in de markt, waar Jeffrey van Vuure al op heeft voorgesorteerd.

""Wij hebben vooruitlopend op deze plannen besloten om nu al voor te sorteren op wat er op ons af komt. Wij hebben een plek gecreëerd waar nu en in de toekomst nog reclame mag worden gemaakt voor rookwaren. Ook mogen wij deze producten nog steeds uitstallen, hetgeen in niet overal meer mag. Wij hebben er bewust voor gekozen om géén reclame voor sigaretten en shag te maken en onze communicatie alleen te richten op minder schadelijke rookvrije producten zoals e-sigaretten en verwarmde tabaksproducten. Op deze manier laten wij zien dat er een belangrijke rol is voor ondernemers met een tabaksspeciaalzaak", aldus Van Vuure.