De optimistjes van Onklaar Anker liggen te wachten op bemanning.
De optimistjes van Onklaar Anker liggen te wachten op bemanning. (Foto: Pr)

Optimist On Tour evenement

NIEUW-WEST - Watersportvereniging Onklaar Anker organiseert zondag 13 juni voor de derde keer een Optimist On Tour evenement. De haven staat dan in het teken van dit rondreizend watersport evenement.

Die dag worden, binnen een veilige omgeving en onder begeleiding, kinderen tussen 8 en 12 jaar de beginselen van het zeilen in een Optimist bijgebracht. Kinderen hoeven geen ervaring met watersport te hebben, maar een zwemdiploma is verplicht. Het is handig om kleding te dragen die nat mag worden en een set droge kleding.

De deelnemers krijgen een diploma. Of de kantine open is hangt van de dan geldende coronamaatregelen af. In ieder geval is het sanitair geopend.

Reddingsbrigade

Er zijn die dag 4 shiften: van 10.00 uur tot 11.30 uur, van 11.30 uur tot 13.00 uur, van 13.00 uur tot 14.30 uur en van 14.30 uur tot 16.00 uur.

Ook is de reddingsbrigade aanwezig met een reddingsboot en allerlei andere reddingsmiddelen.

Onklaar Anker wil met dit initiatief de jeugd gratis kennis te laten maken met de vereniging en de watersport. Het is dus niet alleen voor kinderen van de vereniging maar voor alle kinderen uit de buurt.

Aanmelden kan via: activiteitenonklaaranker@gmail.com.