Ook Scouting Badhoevedorp vindt: s’ mores hoort erbij.
Ook Scouting Badhoevedorp vindt: s’ mores hoort erbij. (Foto:Pr )

Overheerlijke 's mores bij de scouting

Anja Maas

BADHOEVEDORP - De scouting-vossenjacht van afgelopen maand was een mooi succes. Scouting blijkt in het dorp populair. Zoveel jonge kinderen hadden plezier in deze zoektocht naar een symbolische vos rondom hun clubhuis en het Dorpshuis, dat de aanmeldingen bij de scoutinggroepen Leeghwater en Lady Baden Powell binnenstroomden. Uiteraard waren de clubs hier blij mee. “We konden zelfs met een nieuwe speltak starten.” En dat hield weer in, dat op vrijdag 28 mei in het clubhuis aan de Snelliuslaan de allereerste welpenopkomst kon plaatsvinden.

De snack is vooral in Amerika niet los te denken van een kampvuur

Het werd een heel succesvolle, in scoutingtermen zelfs vlammende bijeenkomst voor deze nieuwe speltak. De kinderen hebben volop gespeeld, geleerd, vuurtjes gestookt, en overheerlijke s'mores gegeten en deze snack die vooral in Amerika niet los te denken is van een kampvuur, mag niemand natuurlijk missen. "Allemaal erg leuk en ook wel een tikje spannend.”

Met die gedachte ging iedereen na afloop opgewekt naar huis: het smaakte allemaal letterlijk en figuurlijk naar meer.

Welpentak

Voor belangstellenden staan de deuren van de Badhoevedorpse scouting open om kennis te maken. De nieuwe welpentak is een landgroep voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

Zij komen elke vrijdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur samen om leuke dingen te doen zoals: kampvuren bouwen, koken, pionieren, knopen, over de natuur leren en veel meer.