Grote Spelers' brengt werkgevers en jongeren bij elkaar

Vervolg van voorpag.

ver haal je met jongeren vanuit Grote Spelers niet alleen gemotiveerd talent, maar ook diversiteit naar je organisatie. Deze diversiteit stimuleert creativiteit en is van enorme waarde voor je organisatie.”

Baan op niveau

De overkoepelende visie van het Banenplan jongeren Nieuw-West is dat jongeren uit Nieuw-West na hun studie weten waar ze naar toe willen, hoe ze dat kunnen bereiken en dat ze erin slagen om dit te bereiken. Hiervoor zijn bouwstenen opgezet, die allemaal voortgekomen zijn uit de ideeën van jongeren en werkgevers tijdens brainstormsessies en werkgroepen. Het gaat dan onder meer om:

De Academy; een traject van tien trainingen die jongeren klaarstomen voor een baan op niveau.

Step-up Programma; een half jaar werkervaring opdoen waardoor er een grote kans is op die topbaan.

Mentorprogramma; 1 op 1 leren van de beste uit het vakgebied. Het vergroten van het netwerk en kansen. Ook komt er een platform om young professionals uit Nieuw-West en werkgevers samen te brengen.

Online event met wethouder Rutger Groot Wassink en stadsdeel-voorzitter Emre Ünver

Dinsdag 8 juni is de aftrap van het banenplan af tijdens een online event met wethouder Rutger Groot Wassink en stadsdeelvoorzitter Emre Ünver. Daarna is er een online netwerkbijeenkomst met jongeren en professionals. Aanmelden kan via https://tinyurl.com/grotespelers.

Meedoen

Volgende maand start ook de Academy. In tien sessies gaat deze groep aan de slag met persoonlijke en professionele ontwikkeling, met onder andere Fouad Lakbir, Samir el Hadaoui en andere inspirerende trainers van het Jongerenpunt Nieuw-West en professionals. Wie wil werken aan zijn toekomst en passie kan meedoen. Deelname is volledig gratis. Aanmelden voor de Academy kan via: Suzan.Jong@amsterdam.nl.

Hoogste aantal jongeren

Amsterdam Nieuw-West is het stadsdeel met het hoogste aandeel jongeren. Veel van deze jongeren zijn hoogopgeleid. 66 procent van de jongeren die momenteel in opleiding zijn gaat naar het hbo of het wo. Veel afgestudeerde jongeren uit Nieuw-West werken ongewenst onder hun niveau of in een baan die niet aansluit bij hun studie.