De vrijwilligers lieten de handen wapperen bij Petanque.
De vrijwilligers lieten de handen wapperen bij Petanque. (Foto: Peter Vreeswijk)

NL-DOET deed goed bij Petanque

Saskia Vreeswijk

BADHOEVEDORP - Bij vereniging Sporting Badhoevedorp, afdeling Petanque, was het afgelopen zaterdag een drukte van belang. Rond tien uur werden de 15 vrijwilligers verwelkomd met een kop koffie en kregen zij een bioscoopkaartje uitgereikt, ter beschikking gesteld door de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer. Daarna moesten de handen uit de mouwen worden gestoken. Het speelveld werd ontdaan van onkruid.

Daartoe hadden verschillende clubleden hun schoffel van huis meegenomen. Verder is nieuwe belijning aangebracht langs de petanquebanen, werd het clubhuis schoongemaakt en het terrasmeubilair gereinigd. Het was een schitterende voorjaarsdag zodat het terras direct, coronaproof, in gebruik kon worden genomen.

Op het naamplaatje prijkt de naam van het oudste lid, Aaf Adema

Rond de klok van een uur waren alle werkzaamheden verricht en kon met genieten van lekkere broodjes. Alvorens een balletje te gooien werd het allerlaatste naamplaatje bevestigd op het eerste van de elf scoreborden. Daarop prijkt ook de naam van het oudste club- en erelid, Aaf Adema. Deze actie is vorig jaar ontstaan om de clubkas te spekken en leverde toen maar liefst 23 sponsoren op die een of meerdere naamplaatjes bevestigd wilden zien op de borden.

Door de corona is de onthulling uitgesteld. In combinatie met NL-Doet, het mooie lenteweer en de versoepelingen vond het bestuur van de afdeling het een uitgerekend moment om de naamplaatjes op deze dag te bevestigen.