Boksen langs de Sloterplas

NIEUW-WEST - Naast de I Amsterdam letters, tegenover de Boulevard Osdorpplein, zijn twee bokszakken geplaatst. Het is experiment bedoeld om mensen uit te dagen, elkaar te ontmoeten en meer te bewegen.

Sporten helpt om mentaal, fysiek en sociaal gezond te blijven, ook in coronatijd. En als er één sport goed is voor lichaam én geest dan is het boksen wel.

Uitlaatklep

“De bokszakken zijn ook een mooie uitlaatklep. Als je behoefte hebt om om je heen te slaan, sla dan tegen deze bokszakken", zegt Gebiedsmakelaar Kenan Tas die enthousiast is over dit nieuwe initiatief. "Boksen op deze plek is wel heel bijzonder door het prachtige uitzicht over de Sloterplas. Met de bokszakken op deze locatie willen we ontspanning, winkelen, vermaak en sport meer bij elkaar brengen. Sport zorgt bovendien voor ontmoeting en verbinding."

Experiment

Het bokszakkeninitiatief is een samenwerking met de wijkpartner Ajuau & Etta Gym, de afdeling Sport en het Gebiedsteam. Als blijkt dat de bokszakken veel gebruikt worden en het experiment een succes is, kan mogelijk aan uitbreiding gedacht worden. Het gebiedsteam zal dan samen met wijkpartners, bewoners en ondernemers overleggen of er meer locaties voor bokszakken mogelijk zijn.