We gaan weer open! Museumjaarkaart actief, audiotour museumwoning en meer | Nieuws & Activiteiten Juni 2021 | Van Eesteren Museum Amsterdam

Inhoudsopgave

Web Version | Update preferences | Unsubscribe Like Tweet Forward

Feest! Wethouder Meliani heropent museum en bevestigt museumstatus

Mijlpaal! Museumkaart geldig in Van Eesteren Museum

The show must go on! Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll verlengd t/m 14 november

Nieuw! Kijken, scannen en luisteren naar Goed Wonen

Kijk en luister terug! AM STORIES over Indorock

Scan en doneer! 28 mei t/m 5 juni: Collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

Zondag 13 juni | Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart

Zaterdag 19 juni | Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

Zaterdag 19 en zondag 20 juni | Fietstocht Dag van de Architectuur

Sneak Preview: 101 jaar Constant

Object van de Maand: petroleumstel Haller

8 juli t/m 26 september | Zomertentoonstelling: Gispen – WHAT’s in a NAME

Oproep: Wie weet meer over stedenbouwkundige Jakoba Mulder?

Locatie Van Eesteren Paviljoen

Met ingang van 10 juni a.s. openen wij onze deuren weer voor bezoekers en speciaal voor jou leggen we onze gele loper uit! Zonder jullie was het een lange, lege en stille periode in het paviljoen, dus kom deze maand langs. En we hebben nog meer goed nieuws. Over de Museumkaart, de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll en de nieuwe manier waarop je onze museumwoning kunt bezoeken. Scroll, veeg of klik naar beneden om al ons nieuws te lezen, en zie wat je deze maand bij ons kunt bekijken en beleven. Alles natuurlijk op veilige afstand en volgens alle coronamaatregelen en (hygiëne)voorschriften. Zoals vooraf reserveren en een beperkt aantal bezoekers dat gelijktijdig mag binnenkomen of deelnemen. Daarmee zorgen we voor voldoende ruimte voor iedereen en een prettig verblijf in ons museum.

Wij verheugen ons op je bezoek!

Feest! Wethouder Meliani heropent museum en bevestigt museumstatus

Op 10 juni heropent Cultuurwethouder van Amsterdam Touria Meliani ons museum met de feestelijke bevestiging van onze museumstatus. Zij zal het beeldmerk, dat hoort bij het geregistreerd zijn als officieel museum, samen met ambassadeur van het museum Redouan Akalaï om 14.30 uur onthullen. Vanaf dat moment is ook de Museumkaart geldig in ons museum, hoera!

Mijlpaal! Museumkaart geldig in Van Eesteren Museum

Met ingang van 10 juni is de Museumkaart geldig in ons museum. Met de Museumkaart mag je gratis naar binnen bij het Van Eesteren Paviljoen en krijg je korting op alle andere activiteiten. Let op: Ook voor Museumkaart geldt: vooraf een ticket reserveren via onze website is verplicht. En vergeet bij je bezoek niet je Museumkaart mee te nemen naar het museum; deze moet je laten checken en scannen aan de balie, gelijk met je ticket. Voor meer over de Museumkaart in ons museum klik je hier.

The show must go on! Tentoonstelling We built this city on Rock and Roll verlengd t/m 14 november

Goed nieuws! De tentoonstelling over de opkomst van jeugdcultuur en rockhelden in de jaren 50, 60 en 70 is verlengd. Extra tijd dus voor alle nozems, pleiners en dijkers om te komen kijken naar de rocksterren die popfotograaf Gijsbert Hanekroot zo mooi op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling en bestel alvast je tickets!

Nieuw! Kijken, scannen en luisteren naar Goed Wonen

Met ingang van 10 juni hebben we nog iets nieuws: vanaf dan kun je individueel en zonder gids onze museumwoning bezoeken. Terwijl je luistert naar een audiotour met bijzondere verhalen over de objecten en het interieur, verken je de jaren 50 museumwoning. Zelfstandig en in eigen tempo ontdek je zo de gebruiksvoorwerpen, meubelen en inrichting uit die tijd en de visionaire ideeën en principes van Stichting Goed Wonen. Elke vrijdag en zaterdag om 12.30 uur. Leuk om samen met familie en vrienden te doen! Klik hier voor meer informatie over deze audiotour en bestel alvast je tickets!

Kijk en luister terug! AM STORIES over Indorock

Het Van Eesteren Museum was op donderdag 20 mei jl. te gast in de uitzending AM Stories van het Amsterdam Museum samen met Riboet Verhalenkunst. Indorock-’n-roll nog een keer met ons mee en bekijk de uitzending via onze website terug!

Scan en doneer! 28 mei t/m 5 juni: Collecte Prins Bernhard Cultuurfonds

In onze jaren 50 museumwoning hebben we een hele mooie bibliotheek. Deze is ontstaan uit schenkingen en legaten van gerenommeerde architecten en ontwerpers als Benno Premsela. We willen deze bijzondere collectie architectuur-, stedenbouw-, ontwerp- en designboeken voor iedereen beter toegankelijk maken en houden via het Prins Bernhard Cultuurfonds een collecte. Help ons mee om dit mogelijk te maken, scan de QR code en doneer. Alvast bedankt!

Zondag 13 juni | Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart

Deze zondag gaat onze gids Cor Boots graag met je op pad door Slotervaart. Ontdek de Saté Prikkers, rijksmonument het Sloterhof, de zaagtandwoningen van het ‘Blue Banddorp’, het ouderlijk huis van Willeke Alberti en meer. Tuinstad Slotervaart, gebouwd tussen 1955 en 1969 en mooi gelegen langs het Sloterpark aan de zuidoostkant van de Sloterplas, is door zijn vele groen en hofjes weer helemaal in trek bij gezinnen die de drukke binnenstad vaarwel zeggen. Let op, de startlocatie is bij Verzorgingshuis De Schutse, Comeniusstraat 20. Voor meer informatie en een ticket klik je hier.

Zaterdag 19 juni | Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

Buitenveldert is bijzonder en dat laten we je graag zien. Samen met de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam is Buitenveldert één van de groenste delen van de hoofdstad, heeft het dezelfde ruimtelijke opzet als de Westelijke Tuinsteden en is het ook van de hand van Cornelis van Eesteren. Onder leiding van gids Willem Toutenhoofd bekijk je hoe Van Eesteren zijn visie op stedenbouw in Buitenveldert verder verfijnde en hoe hij het tot zijn meest geliefde tuinstad maakte. Voor meer informatie en een ticket klik je hier.

Zaterdag 19 en zondag 20 juni | Fietstocht Dag van de Architectuur

Op 19 en 20 juni vindt de Dag van de Architectuur plaats. Dit jaar is het thema Architectuur/Klimaat. Speciaal voor fietsliefhebbers heeft het Van Eesteren Museum een fietstocht samengesteld met landschapsarchitect Pieter Boekschooten en Museum Het Schip. De fietstocht leidt door het groen langs de Sloterplas, naar bejaardenwoningen, over de nieuwe brug bij de Haarlemmervaart, langs de Bretten en door het Westerpark naar Museum Het Schip. De fietstocht bestaat uit tien stops en kun je fietsen van het Van Eesteren Museum naar Museum Het Schip, of vice versa! De afstand is 7 à 8 km en duurt circa 1,5 uur en voor de pdf van de fietstocht klik je hier.

Sneak Preview: 101 jaar Constant

Dit jaar viert de Fondation Constant met het project Constant 101 dat beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920 - 2005) 101 jaar geleden werd geboren. De kunstenaar, beter bekend als Constant, was lid van de vooruitstrevende kunststroming CoBrA waarvoor hij als een van de founding fathers wordt gezien. Kunstenaar en Van Eesterenvrijwilliger Rob Loos maakt voor het Van Eesteren Museum een fietstocht over de Poort van Constant, een dertien meter hoge betonnen constructie te vinden in Tuinstad Osdorp bij de ingang van sportpark Ookmeer. Binnenkort is de fietsroute gratis te downloaden via onze website. Benieuwd naar het project Constant 101? Neem dan nu alvast een kijkje op de speciale website.

Object van de Maand: petroleumstel Haller

Het petroleumstel nam in veel keukens in de jaren 50 een prominente plek in. In die jaren werd door veel Nederlanders hierop gekookt. Vaak ging het dan om een petroleumstel van de Duitse producent Haller. Hoe dat koken op petroleum in de praktijk ging en waarom we het stel in de keukens van nu niet meer tegenkomen, lees je in deze editie van het Object van de Maand: het petroleumstel.

8 juli t/m 26 september | Zomertentoonstelling: Gispen – WHAT’s in a NAME

We tonen in de zomermaanden de tentoonstelling Gispen - WHAT’s in a NAME. Over ontwerpen van meubelfabrikant Gispen die in de jaren 20 van de vorige eeuw begon met het maken van functionele meubelen en lampen. Elk ontwerp kreeg een eigen productnummer, maar de uitzonderlijke ontwerpen kregen vaak ook een bijzondere bijnaam, zoals salontafel De Mug. Lees hier alvast meer informatie en kom vanaf donderdag 8 juli de originele meubelstukken met bijzondere bijnamen bekijken in ons paviljoen.

Oproep: Wie weet meer over stedenbouwkundige Jakoba Mulder?

Weet je meer over het leven van stedenbouwkundige Jakoba Mulder? Zij was jarenlang de rechterhand van Cornelis van Eesteren en voormalig hoofd Stadsontwikkeling bij de gemeente én tekende ondermeer voor het Amsterdamse Bos, het Beatrixpark en de Westelijke Tuinsteden. Onderzoeker Linda Vlassenrood is op zoek naar privé-documenten en meer. Wil je helpen of meer lezen over het onderzoek? Klik dan hier.

Locatie Van Eesteren Paviljoen

Het Van Eesteren Paviljoen is dichterbij dan je denkt. Je vindt het aan de noordoever van de Sloterplas tegenover het BP benzinestation. Via Google vind je ons ook en ons adres is: Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam. Voor een kaartje klik je naar onze website.

Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriendin of vriend.

Van Eesteren Museum
Amsterdam
Noordzijde 31
T 020-4471857
E info@vaneesterenmuseum.nl

Je vindt ons ook op

Facebook
Twitter
Instagram
www.vaneesterenmuseum.nl

Privacyverklaring
Het Van Eesteren Museum vindt uw privacy belangrijk, onze privacyverklaring vindt u op onze website. U heeft in het verleden aangegeven e-mails en nieuwsbrieven van het Van Eesteren Museum te willen ontvangen. Wilt u deze niet meer ontvangen? Dan kunt u zich uitschrijven door hier te klikken.

Edit your subscription | Unsubscribe

Van Eesteren Museum
Open do t/m zo
van 12.00 - 17.00 uur

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. "niet akkoord disclaimer" en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.