Kinderen raken bekend met verschillende smaken en leren gezond koken.
Kinderen raken bekend met verschillende smaken en leren gezond koken. (Foto: Pixabay)

‘Strijd om titel Masterchef Junior 2021

Algemeen

NIEUW-WEST - 50 minuten hebben de zes kookteams van elk vier basisschoolkinderen om een gezond diner klaar te stomen voor een driekoppige jury. Het is een verbindend project van de stichting VoorUit waaraan bewoners, studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en lokale organisaties aan meewerken. Woensdag 7 juli om 18.30 is bekend welke Amsterdamse wijk de trotse winnaar is van ‘Masterchef junior 2021’.

HvA-docent en jurylid Freek Morren: “De kookclubs passen binnen het thema eten, drinken en bevorderen van gezondheid bij basisschoolkinderen in Amsterdamse wijken. Het heeft tot doel om kinderen bekend te laten raken met verschillende smaken en gezond leren koken. De kinderen deelden hun familierecepten in de kookclub. Die zijn vervolgens door de studenten langs de ‘gezonde voedingsnorm’ gelegd en verbeterd waar nodig. Met dat recept staan de kinderen woensdag klaar om de jury te verrassen!” 

Gezonde voeding 

Masterchef Junior is een evenement VoorUit in samenwerking met de HvA. In elke wijk zijn kookclubs actief voor basisschoolkinderen, aangestuurd door eerstejaars studenten Voeding en Diëtetiek. Deze opleiding bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en ziet een belangrijke rol voor studenten weggelegd op het gebied van gezondheid en voeding in de wijk. Aan het Masterchef-event nemen de wijken Slotervaart, Slotermeer-Oost, Slotermeer-West, Molenwijk (Noord), Poelenburg en Peldersveld (Zaandam) deel. Het event vindt woensdag 7 juli plaats van 16.00 tot 19.00 uur in de Peter Pan Kookstudio aan de Hemweg 6S.

Amsterdamse eetcultuur

Stichting VoorUit verbindt wijken in Amsterdam en omstreken. De verschillende activiteiten, zoals de kookclubs en ook gezamenlijk een gezond kookboek maken, brengt verschillende wijken én familierecepten samen. Het representeert de rijke eetcultuur in Amsterdam en draagt bij aan een bewuste en gezonde voedselomgeving.