Het lijkt schoon op het Lambertus Zijlplein, maar bewoners en ondernemers gaan er schoonmaken.
Het lijkt schoon op het Lambertus Zijlplein, maar bewoners en ondernemers gaan er schoonmaken. (Foto: Pr)

Lambertus Zijlplein een week onder handen genomen

Algemeen

NIEUW-WEST -  Bewoners en ondernemers gaan aan de slag op het Lambertus Zijlplein tijdens de Week van het Schone Lambertus Zijlplein, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus. Samen gaan ze zich inzetten voor een schoon plein en schone omgeving.

Iedereen die vindt dat een schoon plein fijn is om te wonen, winkelen en te werken kan woensdag 25 augustus van 14.00 tot 16.00 uur meehelpen afval opruimen. Er wordt gestart bij de buurtbus op het plein. Van tevoren aanmelden hoeft niet. Er worden afvalgrijpers, afvalringen en vuilniszakken geregeld.

Programma

Verder ziet het programma er in die week als volgt uit: maandag 23 augustus: praten over bedrijfsafval met ondernemers, dinsdag 24 augustus: extra schoonmaak afvalcontainers, woensdag 25 augustus: met de buurt afval opruimen, vrijdag 27 augustus: overeenkomst tekenen Schoon Lambertus Zijlplein en omgeving.

Deze week wordt georganiseerd omdat bij een aantal afvalcontainers rondom het Lambertus Zijlplein afval niet goed wordt neergezet. Ook zwerft er regelmatig afval door de buurt. Met de Week van het Schone Lambertus Zijlplein wordt aandacht besteed aan de voordelen van een schoon plein en schone omgeving, met als doel dat de buurt schoner wordt en blijft. “Wij willen de hoeveelheid verkeerd geplaatst afval en zwerfafval flink verminderen. Dat werkt het best als we dit samen doen: bewoners, ondernemers en de gemeente samen”, volgens stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk.

Overeenkomst

Aan het eind van de week ondertekenen ondernemers, actieve bewonersgroepjes en buurtorganisaties de overeenkomst Schoon Lambertus Zijlplein en omgeving. Daarin spreken zij af hoe ze zich samen blijven inzetten voor een schoon plein en schone buurt. 

Heeft u een origineel, slim en haalbaar idee om te voorkomen dat afval naast de container wordt geplaatst, maakt kans op een cadeaubon van 25 euro bij een ondernemer naar keuze op het plein. Het idee kan tot uiterlijk donderdag 26 augustus gestuurd naar: aanpakbijplaatsingen@amsterdam.nl onder vermelding van telefoonnummer. Vrijdag 27 augustus wordt contact opgenomen met de winnaar. 

Voor meer informatie:  aanpakbijplaatsingen@amsterdam.nl..