De kabelbaan biedt een mooi uitzicht over het expo-terrein.
De kabelbaan biedt een mooi uitzicht over het expo-terrein. (Foto's: Wim Messink)

Zweven over het Floriade-terrein in een kabelbaan

REGIO -  Voordat Floriade Expo 2022 in Almere haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 26 september kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst. En waar de basis wordt gelegd voor de nieuwe stadswijk Hortus.

De kabelbaan geeft een perspectief van een vogel over de rechthoekige verkaveling

"Heel bijzonder om het terrein van Floriade en mijn stad vanuit de kabelbaan te kunnen zien. Zo heb ik Almere nog nooit gezien!”, vertelt een enthousiaste bezoeker. Hoe gaaf is dat? Vliegen over het Floriade-terrein op een hoogte van 35 meter. De kabelbaan geeft een vogelperspectief over de rechthoekige verkavelingsstructuur en het arboretum. Dit is de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt. De totale lengte van de kabelbaan is 850 meter.

Weerwater

Naast de kabelbaan kan er ook met een boot over het Weerwater worden gevaren vanaf de Esplanade in Almere Centrum. Voor meer informatie: floriade.com/nl/floriade-preview/.

Innovaties

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Het uitzicht.