Amsterdammers in Nieuw-West stellen hun tuinen open voor een optreden.
Amsterdammers in Nieuw-West stellen hun tuinen open voor een optreden. (Foto: Tessa de Geus)

Struinen in de tuinen gaat wel gewoon door

NIEUW-WEST - Een bonte verzameling van Amsterdamse tuinen en bijbehorende optredens vormt de programmering van Struinen in de Tuinen 2021. In tegenstelling tot veel andere festivals gaat dit Struinen in de tuinen wel door. Amsterdammers slaan zondag 5 september de tuinhekken open en toveren hun buitenruimte om tot podium, geheel coronaproof. Het kan niet gek genoeg, alle tuinen hebben potentie om tot podium te dienen. De aanmeldingen zijn al mooi verspreid door heel Nieuw-West, bij iedereen in de buurt vindt dus een optreden plaats.

Rappers, dichters, theater-makers en andere kunstenaars stelen de show

Zondag 5 september kunnen belangstellenden op avontuur naar cultuur. Tijdens Struinen in de Tuinen verwelkomen gastvrije Amsterdammers buurtgenoten in hun tuin met een lokale act. Rappers, dichters, theatermakers en andere podiumkunstenaars stelen de show met hun voeten in het gras. In elke buitenruimte is een act drie keer te zien tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Alle optredens hebben 'pay what you can'-entree.

Groene weelde

De groene weelde aan deelnemende tuinen en bijbehorende acts in Nieuw-West is te vinden op: struinenindetuinen.nl/informatie/programma#1134. Dit jaar is er een persoonlijke route in Google Maps via de website: struinenindetuinen.nl/informatie/programma.