Mobiliteitshub in Nieuw-West

NIEUW-WEST - Nieuw-West heeft een mobiliteitshub, onlangs geopend in samenwerking met Hely en ParkBee. Een slimme oplossing voor bezoekers die hun auto bij het Fashion Hotel parkeren en vervolgens met de fiets verder willen reizen, maar ook handig voor bewoners die af en toe een auto of bakfiets nodig hebben.  

In de mobiliteitshub aan de Hendrikje Stoffelstraat staan twee auto's, vier fietsen en een bakfiets. Alle voertuigen zijn elektrisch en zijn eenvoudig te reserveren via de app van Hely. De huur is vanaf 1,50 euro per uur en een voertuig brengt kan aan het einde van de rit weer terug naar de hub.

Parkeerterrein

De hub is geplaatst op een bestaand parkeerterrein bij het Fashion Hotel. Mobiliteitshubs zijn in eerste instantie tijdelijk om te onderzoeken of ze positief kunnen bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad.

Subsidie

Er wordt onderzocht of mobiliteitshubs de druk in de openbare ruimte verlagen doordat mensen een goed alternatief voor de eigen auto tot hun beschikking hebben. Het project krijgt subsidie van het Europese EIT Urban Mobility programma.

Voor meer informatie: amsterdam.nl/deelvervoer/buurthub/.