De familie Groesbeek geeft les, van links naar rechts Ingrid, Wijnand en Erna.
De familie Groesbeek geeft les, van links naar rechts Ingrid, Wijnand en Erna. (Foto: Pr)

Volop judoën bij Tenkaichi

NIEUW-WEST – Van Tenkaichi kun je wel zeggen dat het echt een familievereniging is. Wijnand en Erna Groesbeek hebben deze judoverenging bijna twintig jaar geleden opgezet, nadat ze jarenlang in verschillende buurthuizen in Amsterdam-West les hebben gegeven. Inmiddels is de thuisbasis al enige tijd het sportcomplex aan de Pieter Calandlaan waar een vaste judomat, oftewel een tatami, ligt. 

Nu de lessen weer na de zomervakantie worden hervat, is het een mooi begin om met judolessen te beginnen voor wie dat altijd al heeft willen doen of het weer wil oppakken.

Dat de judosport aanstekelijk werkt bij de familie Groesbeek mag duidelijk zijn. Wiijnand begon al op zijn dertiende jaar met de sport en trok Erna erin mee toen zij verkering kregen. Inmiddels is Wijnand tweede dan en Erna eerste dan. Dochter Ingrid is derde dan en geeft net als haar ouders verschillende groepen les als gediplomeerd judoleraar b.

Recreatief

Recreatief of judoën of op wedstrijdniveau voor junioren en senioren. Het kan allebei bij judoverenging Tenkaichi, die kleinschalig is en waar onder begeleiding van meerdere gekwalificeerde judoleraren de fijne kneepjes van de judosport zoals beenworpen, houdgrepen, heupworpen en armklemmen, worden geleerd.

De judolessen worden gegeven op dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur voor 4 tot en met 7 jaar, van 18.00 tot 19.00 uur voor 8 tot en met 11 jaar en van 19.00 tot 20.30 uur voor 12 jaar en ouder dus ook volwassenen. Op vrijdag is er van 16.30 tot 17.45 uur wedstrijdtraining. De lessen worden gegeven in Sportcomplex Caland, Eliza van Calcarstraat 2, naast het Caland Lyceum.

Voor meer informatie: www.tenkaichi.nl. Hier kan ook een proefles worden aangevraagd.