Amsterdamse scholen strijden tegen elektronisch afval

AMSTERDAM - Tien basisscholen uit Amsterdam doen van 6 tot en met 30 september mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. 

Wie in de de buurt van een van de deelnemende scholen woont kan in de genoemde periode gemakkelijk en gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit kan door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij.

Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters.

De scholen die in Amsterdam meedoen zijn de Merkelbachschool, de Kleine Nicolaas, de Spring High Go, Eerste Openluchtschool, Lycee Francais, Peetersschool, Tweede Daltonschool, Winford, de Kameleon en de Jan Woudsmaschool.