Green Business Club aan de slag in Sloterdijk

NIEUW-WEST - Bedrijven, overheden en kennisinstellingen in Sloterdijk hebben zich sinds kort gebundeld in Green Business Club (GBC) Amsterdam Sloterdijken met als doel om de eigen bedrijfsvoering en de openbare ruimte duurzamer te maken.

Amsterdam Sloterdijken is een kantoren- en bedrijvenlokatie in transitie. De woningopgave wordt steeds groter, maar het blijft een interessant gebied voor grote bedrijven. Met het aangrenzende havengebied, waar de duurzaamheidsopgave groot is, kan goed worden samengewerkt aan de energietransitie. Daarnaast kan worden samengewerkt met natuurgebied De Bretten aan vergroening en de circulaire economie. 

Het is de bedoeling dat er samen projecten worden opgepakt en kennis wordt gedeeld om materialen, grondstoffen en producten telkens te hergebruiken zodat er geen afval ontstaat.

GBC Amsterdam Sloterdijken betrekt alle participanten bij de ambitiesessies over energietransitie, circulaire economie, mobiliteitstransitie en klimaatadaptatie/vergroening. Hieruit volgen de eerste projecten die worden gepresenteerd tijdens de kick-off op donderdag 7 oktober.