Rebel van Naïma Baraka
Rebel van Naïma Baraka (Foto: Pr)

ExploreZ Festival viert de visie van vrouwelijke makers

NIEUW-WEST - Het internationale ExploreZ Festival 2021 zet vier vrouwelijke theatermakers met verschillende culturele achtergronden in de schijnwerpers. Deze vrouwen, jonge makers én ervaren theaterprofessionals, reflecteren in hun werk op de rol en de positie van vrouwen in de samenleving. 

Sea/Woman van Maja Mitic (Ko-smo(s) Theater, Servië) op vrijdag 1 oktober om 17.00 en 20.00 uur de internationale co-productie van actrice en theatermaker Maja Mitic (Ko-smo(s) Theater, Servië) en regisseuse Anna Furse (Athletes of the Heart, UK). 

De vrouw van de zee van Ibsen

Deze solovoorstelling geeft de 30 jaar lange theatercarrière van Mitic weer en is geïnspireerd op De vrouw van de zee van Ibsen. De focus ligt op Ellida’s diepgewortelde angst als vrouw gevangen in haar sociaal-economische positie. Krachtig, authentiek spel en bewegingstechniek maken Maja Mitic een unieke performer die over de hele wereld optreedt.

Is zij een vechter, een diva of een dromer?

Rebel van Naïma Baraka op zaterdag 2 oktober om 20.00 uur, een fysieke en ontroerende solovoorstelling waarin een vrouwelijke kickbokser haar verhaal onthult. Ze neemt het publiek mee langs de drijfveren en krachten van een hedendaagse vrouw en gaat confrontaties aan met haar omgeving, cultuur en de verwachtingen van anderen.

Diva of dromer

Is zij een vechter, een diva of een dromer? Of is zij alles in één? Als performer zet Naïma Baraka kickboksen in als metafoor voor een persoonlijk proces van vallen en opstaan en het hervinden van je eigen kracht.

Het kleurrijke ExploreZ Festival vindt van 17 september tot en met 10 oktober 2021 plaats, met 15 voorstellingen op diverse locaties in Amsterdam. ExploreZ is een jaarlijks internationaal festival dat ZID Theater sinds 2016 organiseert.

Van muziek tot beeldende kunst

Het festival, onder artistieke leiding van ZID-directeur Karolina Spaic, presenteert een keur aan internationale performances met een maatschappelijke impact: van theater tot dans, van muziek tot beeldende kunst. Het festivalthema van dit jaar is Hoop op nieuwe perspectieven.


Voor meer informatie: www.explorez.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding