Mark Spier (derde van rechts) kreeg in goed gezelschap de Gouden Buur Award.
Mark Spier (derde van rechts) kreeg in goed gezelschap de Gouden Buur Award. (Foto: Pr)

Gouden Buur Award voor Mark Spier

Algemeen

NIEUW-WEST - De landelijke Burendag viel op 25 september dit jaar. Naast dat buren elkaar letterlijk ontmoeten op deze dag, werd in veel buurten ook een ‘buur’ uitverkoren voor de Gouden Buurt Award 2021. Zo’n perfecte buur is Mark Spier uit buurt  10 in Geuzenveld. Onlangs kreeg hij de award uitgereikt. 

De bewoners van Geuzenveld/de Eendracht hebben Mark voor de award gekozen met de volgende reden: “Mark heeft deze award ontvangen omdat hij onder andere klusjes doet voor diegene die hulp nodig heeft, hij informeert buurtbewoners omtrent actuele zaken in de buurt, zoals betaald parkeren, energietransitie, geen N1, evenementen Polderheuvel, enzovoort, op de achtergrond contact onderhouden met de wijkagent, bij het AZC zijn taalmaatje de Nederlandse taal leren en hij gaat binnenkort bewoners van het AZC voorbereiden op een rijexamen.”

“Daarnaast zet Mark zich in voor de buurt en is altijd betrokken; overigens nooit voor hem zelf, maar altijd voor de bewoners en de buurt. Mark probeert ook de bewoners wakker te schudden voor de actuele zaken die bijvoorbeeld op dat moment spelen. Het zou goed voor de buurt zijn als die groep breder, groter en diverser zou worden. Kortom een goede vent met het hart op de goede plek, dus helemaal verdiend’, volgens de buurt. 

In klein comité werd de award uitgereikt. Mark was helemaal verrast en verbouwereerd dat hij de award kreeg.