Timo op Schiphol, vlak voor vertrek naar Rusland.
Timo op Schiphol, vlak voor vertrek naar Rusland. (Foto's: aangeleverd))

Rugby jongens spelen EK in Rusland

Algemeen

NIEUW-WEST - Deze week speelt de Oranjeselectie het Europees Kampioenschap Rugby U18 in Kaliningrad, Rusland. Onder hen de 18-jarige Timo Adriaanse uit Nieuw-West.

De jeugdselectie traint al maanden intensief op de Nationaal Rugbycentrum aan de Bok de Korverweg. De 31 jongens komen van clubs uit heel Nederland. Van de Amsterdamse rugbyclub AAC is Luuk Grenier een van de vijf spelers die stand by in Nederland blijft.

Professioneel

Ook Timo Adriaanse trainde jarenlang bij AAC maar stapte drie jaar geleden over naar Rugby Club ’t Gooi. Timo: “Ik wil het liefst professioneel rugbyspeler worden, en bij ’t Gooi speelde het team drie klassen hoger, dus ja. Voor het komend seizoen speel ik bij de heren. De hoofdcoach bij ’t Gooi is Gareth Gilbert, hij was hiervoor bondscoach. Hij is echt goed.”

Bij rugby is er voor elk type speler een plek in het veld. Timo speelt flanker. Afgelopen zondag werd de eerste spannende EK wedstrijd tegen Portugal met 28-15 verloren. Timo, die er pas halverwege de tweede helft in kwam, is wel teleurgesteld. “Jammer van mijn late wissel, maar ja. Ik hoop dat ik woensdag meer speelminuten krijg.”

De volgende Oranjewedstrijden op woensdag 6 oktober en zaterdag 9 oktober zijn te volgen via een livestream op www.rugbyeurope.eu.

De rugbyselectie van Oranje U18, met derde van links Timo Adriaanse.