Naziha.
Naziha.

Welkom bij Nour Kitchen: Marokkaans uiteten of afhalen

Vervolg van voorpag. 

Een couscousrestaurant was Naziha's idee. Begin september was de opening.

Amandelen en dadels

Hoe ze zo goed heeft leren koken? “Je kunt veel op YouTube leren,” antwoordt de eigenaresse van Nour Kitchen als ze tussen het koken door, daarbij ondersteund door kokscollega’s Zohra en Hayat, tijd neemt en aanschuift. Maar de basis van het recept blijkt in haar jeugd al meegegeven door haar moeder. Geen geheim recept, maar wel met een heel eigen smaak (of moeten we professioneel ‘signatuur’ zeggen) dankzij het geheel van ingrediënten. Iets met amandelen, dadels en walnoten. Iets met liefde voor een goede maaltijd. Naziha: “Toen ik nog heel ander werk deed, genoot ik al van koken voor anderen. Heerlijk dat dat nu elke week voor zo’n groot publiek kan.”

Spannend

Dat Nour Kitchen meer is dan inkopen en koken alleen, blijkt als Ru Paré-vrijwilliger Bob Cleintuar vertelt over couscouspannen, ander keukengerei en meer. “Aan mij de eer Naziha te ondersteunen in het hele traject. Al kwam ik er al snel achter dat ze goed is in organiseren, creatief is en niet meer dan aanmoediging en gewoon iemand om mee te sparren nodig heeft.” Haar ideeën en wensen voor de aanvraag leidden tot een budget waarmee ze van start kon gaan. Naziha: “De eerste avond was zo spannend. En ja hoor, daar kwamen de eerste gasten.” Ze wil Nour Kitchen sfeervol maken; gedekte tafels, een passend muziekje. Ze wil mensen verbinden, en hoe kan dat beter dan door samen te eten, samen te koken. “Het teamgevoel in de keuken vind ik ook heel belangrijk.”

In het diepe

Ze is blij dat ze drie jaar geleden zomaar binnenstapte bij Ru Paré. Dat ze er de kans kreeg rustig rond te kijken, toe te kijken, er niet meteen in het diepe werd gegooid. “Ik zei toen nog niet zoveel,” vertelt Naziha nu, honderduit pratend. “Maar ik wist dat ik onder de mensen moest zijn. Dat ik weer mee wilde doen. En toen kreeg ik deze kans.” Ze moet soms lachen om Bob, een Buitenveldertse man met een totaal andere levensloop, die op haar pad kwam en haar steeds complimenteert. “Samen keken we hoe het goed aan te pakken. Van een projectplan maken, inclusief begroting, kansen en valkuilen, tot aan het promoten van Nour Kitchen.” Waar ze van droomt? “Daar heb ik nog niet over nagedacht. Dit was mijn droom, die is uitgekomen. En ja, wat daarna? Graag een recensie in de Westerpost!” Bij deze.

U bent elke donderdag welkom bij Ru Paré aan de Chris Lebeaustraat (ingang aan de Thorn Prikkerstraat) om tussen vijf en half acht aan te schuiven of tussen vier en zes uur een maaltijd af te halen. Vegetarisch voor 5 euro, met kip voor 6 euro. Bel voor reservering van zowel een afhaalmaaltijd of tafel met 020 223 51 91 of mail n.elbouhali@sw-sl.nl.