Melomaniac.
Melomaniac. (Foto: Pr)

Voorstellingen in de Meervaart

NIEUW-WEST - Het Meervaart Theater, Meer en Vaart 300, heeft aankomende week een aantal voorstellingen. Hieronder een overzicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.meervaart.nl.

Donderdag 14 oktober: het Nederlands Blazers Ensemble net Troubadours.
Het NBE zet de Arabische ud in het zonnetje. Samen met bruisende Nederlandse tokkeltalenten: ud-speler Jaber Fayad, klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar.

Vrijdag 15 oktober: Merijn Scholten / Patrick Laureij met Dubbelprogramma. 

In aanloop naar hun eigen soloprogramma’s trekken Merijn Scholten en Patrick Laureij een tijdje samen op, om nieuw materiaal uit te proberen. De één voor de pauze, de ander erna. Spiksplinternieuw, heet van de naald. Wat werkt wel en wat moet terug naar de schrijftafel?

Zondag 17 oktober: Storyteller BOI AKIH.

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folktradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en volkomen herkenbaar eigen geluid te creëren.

Zondag 17 oktober: Melomaniac met Maas theater en dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas (ook uit 010) creëren een cross-over van breakdance en 150 jaar muziek. Dansers, musici en een dj dagen elkaar uit in een battle om aandacht van het publiek. Wat hen verbindt is de liefde voor muziek.

Maandag 18 oktober: De Gouden Koets (8+) door Urban Myth.

‘De Gouden Koets’ is een voorstelling voor de hele familie (8+) met acteurs Birgit Schuurman en Tarikh Janssen. Kwadjo en kroonprinses Wilhelmina ontmoeten elkaar bij de Gouden Koets. De jongen vraagt: waarom word jij koningin van plekken ver weg, waar je nog nooit geweest bent?

Dinsdag 19 oktober: De Diwali Show van Roué Verveer & Narsingh Balwantsingh.
Kerst, Pasen, Suikerfeest, Hemelvaart, Chinees Nieuwjaar… DIWALI! Elk jaar vieren miljoenen Hindoes wereldwijd Diwali, ook wel bekend als het ‘Lichtjesfeest'. Een prachtige feestdag waarop de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd.

Dinsdag 19 oktober: Koning Bowi (4+) Theater Sonnevanck / Daniël van Klaveren

‘Koning Bowi' is een komische en muzikale battle om de baas te zijn. Op school barst een magische machtsstrijd uit over wie als koning mag heersen over de klas.

Woensdag 20 oktober: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+) door Meneer Monster.

Aan deze fysieke en hilarische slapstickvoorstelling (2+) naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch komt bijna geen woord te pas. Mol komt boven om te zien of de zon al op is wanneer hij ineens op zijn kop wordt gepoept.

Afbeelding