Laila de Miranda komt zaterdag naar Boekhandel Jaspers.
Laila de Miranda komt zaterdag naar Boekhandel Jaspers. (Foto: Pr)

Kinderboekenweek bij Boekhandel Jaspers

BADHOEVEDORP - Tijdens de Kinderboekenweek, tot en met zaterdag 16 oktober, is het volop feest bij Boekhandel Jaspers. De Kinderboekenweek is het grootste boekenfeest van het jaar en het thema van is dit jaar ‘Worden wat je wil’. 

Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat boeken kinderen alle ruimte geven om te fantaseren over wat zij het allerliefste willen worden, ongeacht welke beperkingen daar misschien aan zitten in het echte leven.

Auteur

De veel bekroonde auteur Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek. De titel is Tiril en de Toverdrank. In het boek ontdekt Tiril dat ze van gedaante kan veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Samen met haar vriend Thialfi maakt ze een reis op zoek naar een toverdrank, waarbij haar gave goed van pas komt. 

Tiril en de Toverdrank is tijdens de Kinderboekenweek gratis bij Boekhandel Jaspers bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken.

Illustrator Mark Janssen maakte het eenmalige actieprentenboek van de Kinderboekenweek met de titel Dromer. Dromer is verkrijgbaar voor 7,25 euro, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie aanbiedingen tijdens de Kinderboekenweek. Voor kleuters bijvoorbeeld het Woezel & Pip boek Later word ik, voor € 7,99 euro, Rara wat ben ik van Vivian den Hollander voor 5,99 euro en Van snoepjesproever tot matrassentester van Marianne Busser voor 7,99 euro. 

Een supergrappig boek voor kinderen vanaf een jaar of 8 is De chocoladetandarts van Tosca Menten. Volgens Yfke (9 jaar) het leukste boek dat ze in lange tijd gelezen heeft. Dit boek kost tijdelijk 12,99 eruo. Daarnaast zijn er ook veel mooie nieuwe non-fictieboeken voor kinderen, zoals bijvoorbeeld Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes en Hoe word ik astronaut van Andre Kuipers en Govert Schilling.

Auteurs

Zaterdag 16 oktober komt Laila de Miranda, een van de auteurs van de Nederlandse editie van het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes, gaat over de levens van 100 buitengewone Nederlandse vrouwen van toen en nu. Van de internationale editie van het boek zijn er wereldwijd al meer dan 5 miljoen verkocht.

Boekhandel Jaspers: Sloterweg 95 in Badhoevedorp.

Afbeelding