Thea Loevendie met Merel Huizinga.
Thea Loevendie met Merel Huizinga. (Foto: Pr)

Nieuwste werk Theo Loevendie vertolkt

NIEUW-WEST - Merel Huizinga, die zich vorig jaar Amsterdammer van het Jaar mocht noemen, ontmoette de 91-jarige, wereldberoemde musicus en componist Theo Loevendie, Amsterdammer in hart  nieren en meervoudig Edison winnaar. 

De aanleiding voor dit tête-à-tête was het concert dat Huizinga en Stichting Philomela aanstaande zaterdag 16 oktober organiseren.

In de Jeruzalemkerk wordt het nieuwste werk van Loevendie uitgevoerd door het internationale gezelschap Metamorphoses Trio. 

Voor dit trio schreef de toen 90-jarige Loevendie, tijdens de lockdown, het stuk Metamorph. In het voorprogramma wordt onder meer een Turks gedicht (Loevendie, 1977) door Huizinga uitgevoerd.

Huizinga sprak Loevendie over de unieke periode die musici achter de rug hebben, nog niet eerder kon er zo lang niet opgetreden worden door een pandemie. Loevendie heeft tijdens de lockdown niet stil gezeten, hij legde de laatste hand aan ‘Metamorph’ en bleef natuurlijk repeteren. 

Loevendie legde de laatste hand aan ‘Metamorph’ en bleef natuurlijk repeteren

Stichting Philomela is wel blijven optreden voor de bewoners van zorgcentra, hetzij veilig achter glas. Doordat allerlei gecancelde optredens nu ingehaald worden heeft Loevendie het lekker druk. Aan stoppen denkt deze componist nog lang niet.

Aanvang concert 17.00 uur. Jeruzalemkerk Jan Maijenstraat 14. Tickets: www.philomela.nl.