Amira Medunjanin is één van de zangeressen van  Cappella Amsterdam.
Amira Medunjanin is één van de zangeressen van Cappella Amsterdam. (Foto: Valentin Valkov / Alamy Stock Photo)

Deze week in de Meervaart

NIEUW-WEST - Het Meervaart Theater, Meer en Vaart 300, heeft aankomende week een aantal voorstellingen. Hieronder een overzicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.meervaart.nl.

Donderdag 21 oktober: Superjuffie (5+)door De Toren van Geluid.
Na de Pluim van de Kinderjury en een film vliegt ‘Superjuffie’ naar de theaters! Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Komt haar hulp op tijd?

Vrijdag 22 oktober: Het jaar 250 na Beethoven door Floris Kortie en Vera Kooper.
Floris Kortie (Podium Witteman) en pianiste Vera Kooper laten zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Ze vertellen zijn indrukwekkende levensverhaal, afgewisseld met de mooiste delen uit zijn pianosonates, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata.

Dinsdag 26 oktober: alBahr – Mare Nostrum door Cappella Amsterdam.

Sinds de klassieke oudheid is de Middellandse Zee een centrum van uitwisseling en handel. Naast handelswaar worden over deze zee al eeuwenlang kunst en muziek uitgewisseld. In de regio mengen zich klanken uit Arabische muziek, de Balkan, het Midden-Oosten en de jazz.

Woensdag 27 oktober: Lampje (8+) door Maas theater en dans.
‘Lampje', het jeugdboek van Annet Schaap over de dappere dochter van een vuurtorenwachter won een Gouden Griffel.