Luud de Haas opent haar Buurderij bij MidWest in de Baarsjes
Luud de Haas opent haar Buurderij bij MidWest in de Baarsjes (Foto's: PR)

Nieuwe Buurderijen open in Amsterdam

Algemeen

AMSTERDAM - Amsterdammers kunnen binnenkort lokaal en rechtstreeks bij de boer kopen. In de eerste week van november openen er twee nieuwe Buurderijen. Initiator Luud de Haas opent haar Buurderij bij MidWest in de Baarsjes en Roel Sluitman op het Purmerplein in Nieuwendam. Er zijn dan acht Buurderijen in Amsterdam te vinden.

Boeren & Buren heeft in het afgelopen anderhalf jaar een flinke groei doorgemaakt. Het concept speelt in op de groeiende behoefte van Amsterdammers om rechtstreeks en lokaal bij de boer te kopen. Via www.boerenenburen.nl kunnen producten rechtstreeks bij plaatselijke boeren en producenten dicht in de buurt worden gekocht. Van dagverse groenten en fruit tot ambachtelijke honing. De producten kunnen dat opgehaald bij de Buurderij in de buurt. 

Lokaal

De gemeente Amsterdam wil in de komende 10 jaar dat 25 procent van de Amsterdamse voedselconsumptie lokaal wordt geproduceerd  Een ambitie die Boeren & Buren ondersteunt. ‘Wij zien potentie voor een Buurderij in iedere wijk van Amsterdam’, aldus Patrick de Cock van Boeren & Buren. 

Het Buurderij-team nodigt iedereen uit voor een feestelijke opening op 2 november in Nieuwendam en op 5 november bij MidWest in de Baarsjes. In die week worden bij alle Amsterdamse Buurderijen leuke activiteiten georganiseerd. In de Baarsjes en in Nieuwendam zijn er speciale proeverijen van seizoensproducten en is er live muziek ter gelegenheid van de opening.

Socialer

“Alles wat we hier in MidWest als sociale onderneming doen, gaat over de buurt socialer, eerlijker, mooier èn groener maken. Boeren & Buren past perfect bij onze leden, huurders, vrienden en buren. Thema’s als diversiteit, lokaal, eerlijk en circulair zijn heel belangrijk. Een betere match met Boeren en Buren is er niet”, vindt Luud de Haas.

Online bestellen, afhalen bij de Buurderij Bij Boeren & Buren van verse producten kan online. Een keer per week kunnen de producten afgehaald bij de Buurderij. Bij Buurderij Nieuwendam in locatie Buuf & Buur kan dat vanaf dinsdag 2 november tussen 17.00 en 19.00 uur. Bij Buurderij de Baarsjes kan dat bij locatie MidWest vanaf vrijdag 5 november, tussen 17.00 en 19.00 uur. De producten zijn altijd vers en van goede kwaliteit.

Roel Sluitman op het Purmerplein in Nieuwendam.