De Rotterdam.
De Rotterdam. (Foto: aangeleverd)

Cruisespecialist Els Heijne vaart mee met De Rotterdam

ROTTERDAM/AMSTERDAM - Het nieuwste schip van de Holland America Line de Rotterdam is vrijdag 15 oktober vertrokken vanuit Rotterdam voor haar eerste dagen met passagiers aan boord. Een van deze passagiers was cruise-specialist Els Heijne. De Rotterdam vaart onder de Nederlandse vlag met als thuishaven, hoe kan het anders, Rotterdam. 

Deze Nederlandse roots merk je zeker aan boord van het schip, bijvoorbeeld in het Dutch Cafe waar je Bossche bollen en een broodje kroket kan krijgen.

Het schip kan 2665 passagiers herbergen die met verschillende specialiteiten restaurants, gezellige bars, een mooie spa maar ook fantastisch personeel niets te kort komen. 

Het vertrek uit Rotterdam was bijzonder en emotioneel

Vooral het personeel aan boord was heel blij na een lange pauze weer de gasten te mogen verwelkomen en doen waar ze goed in zijn, hun gasten in de watten leggen.

Na de lange pauze was het vertrek uit Rotterdam was bijzonder en emotioneel, de Rotterdam werd uitgeleide gedaan door veel publiek op de kade en saluut signalen van de SS Rotterdam een van de voorgangers van het nieuwste en de zevende Rotterdam. Op zondag 17 oktober meerde de Rotterdam aan in Amsterdam waar ze werd binnen gehaald met een waterdoop van de havendienst.

Amsterdam is ook in 2022 de haven waar vanuit de Rotterdam verschillende cruises zal gaan maken naar de Noorse Fjorden maar ook naar de Oostzee. Voor de komende winter is het vaargebied de Cariben.