The Great Escape door Golden Palace.
The Great Escape door Golden Palace. (Foto: Pr)

Deze week in de Meervaart

NIEUW-WEST - Het Meervaart Theater, Meer en Vaart 300, heeft aankomende week een aantal voorstellingen. Hieronder een overzicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.meervaart.nl.

Vrijdag 5 november: Divali met Ujala.

Ujala viert samen met Meervaart 'Divali': hét Hindoestaanse feest dat van oudsher gevierd wordt om het licht te verwelkomen in het leven. Maak het sprankelende Divalifestival samen mee!

Vrijdag 5 november: Ze bedoelen het goed  van Glodi Lugungu.

De Volkskrant riep Glodi Lugungu uit tot hét comedytalent van 2020. Daar zou je klamme handen van kunnen krijgen, maar ach. Hij heeft er zin in. Met zijn onverwachte opvattingen, ontwapenende charme en hilarische anekdotes neemt Glodi heet publiek mee naar de andere kant van het verhaal.

Zaterdag 6, zaterdag 13 en zondag 14 november : Oudejaarsconference van Najib Amhali.

Najib gaat dit jaar voor het eerst een Oudejaarsconference doen. Met ruimte voor de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar vooral ook voor zijn eigen verhalen: hoe hij zich hield tijdens de lockdown, wat hem raakte, en waar hij onbedaarlijk om moest lachen.

Zaterdag 6 november: The Great Escape door Golden Palace.

‘The Great Escape’ is een virtuoze thriller over losbreken uit het keurslijf. Drie figuren doen onberispelijk hun bureauwerk. Dromen en ambities hebben ze lang geleden opgegeven. Tot één van hen nét iets te diep in de ogen van een collega kijkt. Niets blijkt meer vanzelfsprekend.

Zondag 7 november: Een lied voor de maan (6+) door Opera Zuid.

Deze Nederlandstalige opera, gebaseerd op het kinderboek van Toon Tellegen, is speciaal geschreven voor een jong publiek. De maan staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit bezoek. De mol besluit de maan blij te maken met een lied, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht…

Dinsdag 9 november: Filmpremière: Wahid Sanouji.

In de wachtruimte van een tandarts wordt een vrouw, gekleed in een Burka, onderworpen aan racisme. De racistische aannames kunnen echter niet verder zijn van de waarheid.

Woensdag 10 november: De Vreemdeling door Orkater.

‘De Vreemdeling’ van muziektheatergezelschap Orkater gaat over de vriendschap tussen een Algerijn en een Nederlander, maar ook over de Europese koloniale geschiedenis en het hedendaagse Europees migratiebeleid dat ver weg, in de Sahel, haar eigen grenzen overschrijdt.