Een wijkpraktijkteam is er voor mensen die de buurt een warm hart toedragen.
Een wijkpraktijkteam is er voor mensen die de buurt een warm hart toedragen. (Foto: Pixabay)

Wijkpraktijkteam op Dijkgraafplein gaat zondag open

Algemeen

NIEUW-WEST - Het stadsdeel heeft er een Wijkpraktijkteam (WPT) bij. Een die vanuit een mobiele unit op het Dijkgraafplein aan de slag gaat. Zondag 7 november opent Erik Bobeldijk, lid dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, om 14.00 uur de vestiging .

Ook vorm het plein het decor voor een activiteitenprogramma. Met tussen 13.00 en 17.00 uur een MaakMarkt en allerlei activiteiten voor jong en oud. “Ik ben blij met deze voorziening in het hart van deze buurt. Uit ervaring blijkt dat WPT’s in een behoefte voorzien en laagdrempelig zijn. Bewoners en anderen waarderen dat”, reageert Erik Bobeldijk.

Actief

Het WPT op het Dijkgraafplein is de zevende in het stadsdeel. Nieuw-West is het enige stadsdeel met Wijkprakteams. Het WPT is er voor alle bewoners en ondernemers die hun buurt een warm hart toedragen. Onder leiding van de gemeente en organisaties die actief zijn in de wijk, wordt er samen met bewoners en ondernemers op verschillende manieren gewerkt om de buurt een plek te laten zijn waar iedereen graag komt.

Activiteiten

Met deze nieuwe fysieke plek voor het WPT kan iedereen op een laagdrempelige manier binnenstappen met vragen of signalen. Hierop kan het WPT gerichte acties en activiteiten ondernemen, met als uiteindelijke doel natuurlijk een mooiere, schonere en veiligere buurt. Denk hierbij aan gezamenlijke prikacties om de straten en het groen schoon te houden, anti-inbraak activiteiten, participatiemarkten, voorlichtingsactiviteiten rond veilig verkeer, evenementen en meer.

Samenwerking

Het WPT is een samenwerking van gemeente, politie, woningcorporaties, ondernemers en bewoners uit de buurt, jongerenwerk en andere professionals die een rol hebben in de wijk.

Het WPT richt zich op de speerpunten Schoon, Heel en Veilig. Bovendien gaat het vaak om onderwerpen die de buurt/wijk aangaan. Dat is meteen ook het verschil met de buurtteams. Daar komen individuele bewoners met hun kwesties aan bod.

Openingstijden

Vooralsnog heeft de WPT op werkdagen variabele openingstijden. Ook ’s avonds. Binnenkort komen er vaste openingstijden. Bewoners kunnen er altijd op afspraak terecht.