De plattegrond van de nieuwe Jumbo De Aker.
De plattegrond van de nieuwe Jumbo De Aker.

Jumbo De Aker vergroot en vernieuwd weer geopend

NIEUW-WEST –  Alles is eruit gegaan. Meer dan twee weken is Jumbo De Aker aan de Pieter Calandlaan dicht geweest voor een grootscheepse verbouwing. Klanten hebben de supermarkt gemist, maar worden voortaan getrakteerd op een prachtig filiaal van alle luxe voorzien. Vandaag, woensdag 10 november, zijn de deuren weer opengegaan. Klanten worden natuurlijk altijd feestelijk verwelkomd, maar de eerste 150 hebben een bos bloemen gekregen en wie minsten voor 25 euro boodschappen doet, krijgt een gratis appeltaart mee naar huis. Deze actie loopt tot en met aanstaande zaterdag. 

Bij binnenkomst heeft het filiaal al meteen een ruimere aanblik. Er zijn maar liefst drie ingangen. Ook lege flessen kunnen meteen worden ingeleverd, alles is erop voorzien dat de boodschappen efficiënt kunnen worden gedaan. Wie voorkeur geeft aan super efficiënt boodschappen doen kiest voor de zelfscan en kan afrekenen bij één van de twaalf zelfscankassa's, maar er zijn ook nog drie bediende kassa's. "Jumbo De Aker is een hele drukke winkel en was heel heel krap voor de omzet. We hebben geluisterd naar de wensen van de klanten en met dat in het achterhoofd, de winkel ingericht", vertelt eigenaar Maik Schaffner. 

Flink groter 

De winkel is flink groter geworden. Door de ruimte van de dierenwinkel ernaast erbij te trekken, is er ruim 400 vierkante meter bij gekomen. “Een groot voordeel is dat de paden meer dan een halve meter breder zijn. Dat was ook wel nodig, want als het druk was, was het niet lekker boodschappen doen in de vorige winkelopzet”, vertelt Wouter Steenwijk, de filiaalmanager. “En het is fijn dat het allemaal nieuw is.”

Naast de ruime paden is natuurlijk het assortiment vernieuwd en vergroot. “Er is bij elke afdeling iets spectaculairs toegevoegd. Zo hebben we een wall of juice waar naast sinaasappelsap ook granaatappel en grapefruit kan worden geperst. Nieuw is de keuken waar verse maaltijden, borrelschalen en pizza’s zijn te krijgen en vers gesneden vitello tonnato en carpaccio. We hebben een veel groter assortiment vegetarische en vegan producten en de afdeling halal is uitgebreid met internationale zuivelproducten. Bij de broodafdeling kan de klant zelf stokbrood in de snijmachine snijden en verse macarons zelf kiezen en mixen. Natuurlijk is het brood van La Place gebleven en er is een uitgebreider gebakassortiment en bake off”, somt Wouter op. 

Patat Generatie

De lijst is nog veel langer. Zoals de Hemastraat die dubbel zo groot is als voorheen. Er is een slijterij, een waanzinnige borrelhoek met veel verschillende wijnen en bieren en waar ook alle soorten chips zijn te vinden. Er is speciaal bier en er zijn extra meters lokaal bier bij gekomen. De diepvriesproducten zijn compact bij elkaar, ruim en overzichtelijk op het zogenaamde diepvriesplein te vinden. "Er zijn natuurlijk ook producten gebleven zoals patat van de Patat Generatie die de kwaliteit heeft die restaurants ook hebben,” vertelt de filiaalmanager. Natuurlijk is de eigen gemarineerde kipshoarma gebleven, vanouds van dezelfde lokale leverancier. "Dat is onze held", glimlacht Wouter. "Die kip is zo lekker, daar komen klanten voor uit de hele regio. Hij is de held van de Aker."

Derde verbouwing

Het is inmiddels de derde verbouwing in het Jumbo-filiaal. Schaffner werd in 2010 eigenaar toen het nog C1000 was. In 2014 werd het filiaal omgetoverd naar Jumbo, in 2018 kwam de ruimte van het kinderdagverblijf erbij en nu is er weer een volledig nieuwe Jumbo neer gezet, met de ruimte van de dierenwinkel erbij. Daarmee is Jumbo aan de Pieter Calandlaan het grootste jumbo-filiaal van Amsterdam geworden, op die van de foodmarkt in Noord na. Maik en Wouter hebben zin in de nieuwe winkel, net als de rest van het team dat bijna 200 enthousiaste personeelsleden telt. Vorige week hebben ze nog 750 speciale gele Jumbo-rozen uitgedeeld in de wijk.

365 dagen open

Jumbo De Aker is 365 dagen geopend, elke dag van 7.00 tot 22.00 uur, behalve op zondag, dan van 9.00 tot 20.00 uur. Op feestdagen even op de website kijken naar de speciale openingstijden. Jumbo de Aker is te vinden aan de Pieter Calandlaan 808. En er is gratis parkeren.




























Het personeel van de vernieuwde vestiging heeft er zin in.