Junadry Leocaria met Ta(m)bu.
Junadry Leocaria met Ta(m)bu. (Foto: Pr)

Deze week in de Meervaart

NIEUW-WEST - Het Meervaart Theater, Meer en Vaart 300, heeft aankomende week een aantal voorstellingen. Hieronder een overzicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.meervaart.nl.

Donderdag 11 november: Louis Cole & Metropole Orkest met Future of jazz.

Het Metropole Orkest en singer-songwriter Louis Cole spelen vijf funky concerten in Nederland, waaronder in de Meervaart. De in Los Angeles woonachtige Louis werd al eens genomineerd voor een Grammy en staat bekend om zijn combinatie van electro funk, humor en zachte ballads.

Donderdag 11 november: Jasper van der Veen met Het dreigt volslagen goed te komen. De winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 maakt zijn debuut. Jasper vertelt mooie en vernuftige verhalen vol sterke grappen. Snel schakelend, met sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij en zijn eigen doen en laten.

Vrijdag 12 november: Nina de la Parra met Gods wegen. 

Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt stand up comedian en zangeres Nina de la Parra haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Zaterdag 13 november: Junadry Leocaria I Korzo Producties met Ta(m)bu.

Junadry Leocaria is danseres en choreograaf, gespecialiseerd in waacking. De afgelopen jaren creëerde ze meerdere werken vol zeggingskracht die niemand onberoerd laten. Met haar solo ‘Ta(m)bu’ eert ze haar voorouders en duikt ze in de verborgen culturele geschiedenis van Curaçao.

Zondag 14 november: VIII Flamenco Biënnale Nederland 2021 met de première van TRES. Tino van der Sman en Arturo Ramón zijn toonaangevend in de Nederlandse flamencoscene en ook in Spanje maken ze naam, maar nog nooit waren ze samen op een podium te horen. Ze stelden een programma samen voor de 8e editie van het festival waarin de liefde voor de flamencogitaar centraal staat.