Meedenken over de windmolens

AMSTERDAM - Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we af van het gebruik van aardgas en olie. Ook in Amsterdam. Daarvoor in de plaats komt duurzame energie. Zonnepanelen is één manier, maar er zijn ook windmolens nodig om energie op te wekken. 

Dát ze er komen staat vast. Maar waar precies, daarmee kunt is het stadsbestuur te helpen via een vragenlijst. Meedoen kan tot en met 1 december.

Er komen 17 nieuwe windmolens in de stad. Ongeveer de helft komt in het Havengebied. Maar hoe en waar plaatst de gemeente de windmolens in de andere gebieden? Door het invullen van de vragenlijst kunnen inwoners helpen bij het maken van die keuze. De gemeente stelt eisen aan plannen voor windmolens. In de vragenlijst mag men de gemeente adviseren welke eisen men goed vindt. Bijvoorbeeld over het extra beschermen van bewoners tegen geluid of extra aandacht voor de natuur.

Voorafgaand aan de online vragenlijst is een filmpje te zien met uitleg. De lijst is te vinden op https://raadplegingwind.nl/. Voor vragen of hulp bel 085-4014707 van maandag tot en met zaterdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.