Tuincentrum De Oosteinde heeft een groot assortiment kerstbomen.
Tuincentrum De Oosteinde heeft een groot assortiment kerstbomen. (Foto: aangeleverd)

Tuincentrum De Oosteinde is klaar voor de kerst

HAARLEMMERMEER – De tuincentra van De Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen zijn klaar voor Kerstmis. Een groot assortiment kerstbomen, kerststukken en de vele kerstattributen in beide filialen zorgen er voor dat je vanzelf in kerstsfeer komt. En wie liever online shopt of een voorproefje wil hebben van wat er is, kan alvast kijken op www.deoosteinde.nl.

“We zijn altijd heel groot in het aanbod van kerstbomen”, vertelt William Dobbe, eigenaar van De Oosteinde. “We hebben kwalitatief mooie strakke bomen voor een scherpe prijs.”

'We zijn altijd heel groot in het aanbod van kerstbomen'

Uiteraard zijn er de Abies Nordmanniana oftewel de sterke Nordmann spar die er bekend om staat dat hij de naalden niet verliest. “Deze boom blijft heel lang mooi in de kamer en we hebben al een boompje van anderhalve meter voor 16 euro”, vertelt William. Alle maten bomen zijn er zowel gezaagd als op pot.

De Servische spar Picea Omorika heeft een zilverachtige gloed op de naalden dat hem bijzonder maakt. De naalden hebben een andere vorm en prikken meer. De Oosteinde heeft deze bomen op pot.

Blauwe gloed

De blauwspar Picea Pungens Glauca heeft, zoals de naam het al zegt, een blauwe gloed op de naalden. De collectie van deze boom bevat exemplaren van 80 centimeter tot en met 1.80 meter.

Voor deze boomsoorten geldt weliswaar dat ze bijna niet uitvallen, maar ze moeten wel water hebben.

De gewone ouderwetse fijnspar van vroeger Picea Abies ontbreekt natuurlijk niet in de collectie. “Ze zijn er in alle maten, gezaagd en op pot. Het voordeel van deze boom is de lekker geur”, weet William.

Netjes ingepakt

Wie bij De Oosteinde een boom koopt, kan zich laten adviseren en laten helpen met het uitzoeken. “Wanneer er voor een boom is gekozen, krijgen klanten een in nummertje mee. Er kan rustig verder worden gewinkeld en de boom kan later op de parkeerplaats worden opgehaald. In tussentijd is de boom keurig netjes ingepakt”, vertelt William over de service.

Voor wie liever voor een kunstkerstboom gaat, kan ook terecht bij De Oosteinde. “We hebben een groot assortiment en door eigen import zijn we scherp in prijs. Op onze internetsite kunnen klanten al een goede indruk krijgen van alles soorten en maten. We hebben ze van 60 centimeter tot 3 meter.”

Kerststukken

Binnen bij De Oosteinde is er van alles op gebied van kerst te krijgen, zoals kerstverlichting. Er is een groot assortiment cluster- en basisverlichting. Alles met ledverlichting dus zuinig in gebruik. Kerststukken zijn ruimschoots aanwezig, maar voor wie zelf iets wil maken, zijn alle ingrediënten aanwezig om er iets moois van te maken.

Eenmaal binnen worden bezoekers getrakteerd op een mooie kerstshow, met voor ieder wat wils. “De trend is nog steeds goud en koper, eigenlijk de warme tinten om het gezellig te maken”, vertelt William. En er is van alles te combineren aan accessoires, van ballen tot en met gouden hertjes.

Kerstrood

Het traditionele kerstrood is natuurlijk niet weg te denken, dus ook in die kleur een groot assortiment aan kerstaccessoires ‘in alles wat je maar kunt bedenken’, belooft William. Naast rood, goud en koper, is er nog een roze hoek en veel in zilver met wit en sneeuw. 

De kerstshow is eigenlijk een leuk dagje uit. Lekker snuffelen in alle nieuwe kersttrends en pauze nemen kan in de lunchroom.

Familiebedrijf

De Oosteinde is 50 jaar geleden door de ouders van William gestart met het eerste filiaal in Hillegom. Naast Vijfhuizen zijn er nog twee: in IJsselmuiden en Zeewolde. Samen met zijn vrouw Lucienne en zijn compagnon Arnold de Graaf en zijn vrouw Bianca, is William de kracht achter het bedrijf. “Na 50 jaar kan ik wel zeggen dat de sfeer van vroeger er nog wel steeds is. Dat zit in ons DNA. We zijn nog steeds een familiebedrijf, maar dan in een modern jasje.”

'De sfeer van vroeger is er nog steeds'

Maar zonder zijn vaste team kan het niet. “Ik ben trots op mijn krachten die loyaal zijn in deze lastige coronatijd. We waarderen hun inzet enorm”, wil William even gezegd hebben. We hebben zin in de kerst en de drukte die het met zich meebrengt”, zegt William tot slot.

Tuincentrum De Oosteinde is te vinden op de Zandlaan 22 in Hillegom en op de Schipholweg 1088 in Vijfhuizen. Tot en met zondag 19 december Is De Oosteinde ook op zondag open.

Meer informatie is te vinden op: www.deoosteinde.nl.