Cornelis Vreeswijk (links) tijdens één van zijn optredens.
Cornelis Vreeswijk (links) tijdens één van zijn optredens. (Foto: Pr)

Signeerserssies bij Boekhandel Jaspers

BADHOEVEDORP - Bij Boekhandel Jaspers op de Sloterweg komt Hans van der Pol auteur van de novelle Langs het pad naar de tempel over de muzikale legende Cornelis Vreeswijk zaterdag 11 december signeren om 11.00 uur. De auteurs van het onlangs verschenen Rond de Sloterbrug deel 2, Hans van der Pol en Kees Schelling, Paul Kroes en Jan en Kees Loogman komen om 14.00 uur naar de boekhandel.

Langs het pad naar de tempel gaat over een ooit beroemde zanger die aan lagerwal is geraakt. Hij gaat op de laatste dag van het jaar naar een oude vlam die hem lang geleden zijn huwelijk kostte.

Zij heeft hem uitgenodigd om oudejaarsavond bij haar in de Zweedse hoofdstad te vieren. Ze kijken televisie, naar een avondvullend concert, live vanuit Stockholm. 

Als zijn vroegere liefde in slaap valt, besluit de zanger te vertrekken. Hij overweegt naar zijn zoon te gaan in de hoop wat van het vader-zoongevoel terug te brengen. Of naar het concert.

Het boek is lichtelijk gebaseerd op het oudejaarsavondconcert waar Cornelis Vreeswijk in 1985 optrad in het ijsstadion van Stockholm en Zweden opnieuw versteld deed staan. De uit IJmuiden afkomstige Cornelis Vreeswijk is een muzikale legende in Zweden.

Twee weken geleden verscheen Rond de Sloterbrug deel 2, het vervolg op het succesvolle eerste deel, waarvan er inmiddels honderden zijn verkocht. Ging dat deel over de naoorlogse jaren, in het tweede deel zijn de lokale verhalen uit de jaren zestig en zeventig verzameld. 

Auteurs Kees Schelling, Paul Kroes en Jan en Kees Loogman gingen in gesprek met ooggetuigen uit deze periode en dat heeft weer een prachtig boek opgeleverd vol herkenning en verrassing.

 Alle verhalen spelen zich af in Badhoevedorp, Sloten en Oud Osdorp en natuurlijk zijn er ook veel foto's in het boek opgenomen.

De vier auteurs delen verhalen naast het signeren van boeken.

De vier auteurs van Rond de Sloterbrug deel 2.