Wat kan beter in Sloterdijk

NIEUW-WEST - Stadsdeel Nieuw-West wil Sloterdijk ontwikkelen tot een aantrekkelijke plek voor bewoners, bedrijven en andere gebruikers. Het stadsdeel en gebiedsteam Sloterdijk blijven daarom volgen hoe tevreden de bewoners, ondernemers en andere gebruikers zijn over onderwerpen als de openbare ruimte, veiligheid en voorzieningen.

In 2019 is er al een bewonersonderzoek uitgevoerd onder de bewoners van Sloterdijk-Centrum. Daaruit bleek dat veel bewoners de mogelijkheden zien van Sloterdijk-Centrum als woongebied. Er waren veel nieuwe ideeën voor het vergroten van de leefbaarheid. Deze aandachtspunten zijn meegenomen in het gebiedsplan.

Ook dit jaar wil het stadsdeel en gebiedsteam Sloterdijk een tevredenheidsonderzoek doen om meer inzicht te krijgen in de huidige behoeftes en wensen van groepen bewoners en gebruikers en er wordt gevraagd wat de gemeente kan verbeteren aan de openbare ruimte en bereikbaarheid van de woonomgeving en welke voorzieningen het meest worden gemist.

Bewoners van Sloterdijk-Centrum hebben intussen de brief met enquête gekregen. Voor wie dat niet heeft of de enquête liever digitaal invoert kan dat doen via: www.amsterdam.nl/onderzoek/bewoners.