Inge Putker.
Inge Putker. (Foto: Lonneke Arts Photography)

E-book Lactosevrij genieten met kerst

REGIO - Lactosevrij genieten met kerst. Dat is de titel van het e-book van de hand van Inge Putker (27).  Het is voor het eerst dat een volledig lactosevrij kookboek is geschreven. Er zijn wel boeken op de markt waarbij rekening gehouden wordt met intolerantie voor gluten en lactose, maar niet met recepten voor lactose alleen.

In het e-book staan achtereenvolgens 20 recepten. 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten, 5 nagerechten en 5 borrel recepten. Achterin is een productlijst beschreven van de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Lidl. "Met welke producten je daadwerkelijk nodig hebt om lactosevrij te kunnen koken. Zo wordt voorkomen dat diegene die voor de lactose intolerante of de lactose intolerante zelf kookt niet alsnog ziek wordt omdat de verkeerde producten gekocht worden", verduidelijkt Inge Putker.  De recepten in het boek zijn niet glutenvrij. Wel geeft ze tips om de recepten ook glutenvrij te kunnen maken. 

Zorgeloos genieten

Volgens Putker is het doel van het e-book dat mensen met een lactose intolerantie zorgeloos van hun kerstdiner kunnen genieten en niet uiteindelijk met een pijnlijke buik op de bank zitten. "Je hoort vaak van mensen met deze intolerantie dat ze toch producten zijn gaan eten waar ze later veel last van ondervinden. Dat hoeft nu niet meer", zegt Inge tot slot. Ze heeft het e-book trouwens in eigen beheer uitgegeven.

Bestellen

Het e-book kost € 9,95 en is te bestellen via de site ikbenlactoseintolerant.nl Inge Putker is ook te volgen via Instagram.

De cover van het e-book.