Weggeefwinkel geeft weg en krijgt veel

Vervolg van voorpag.

toen Rochdale het winkelpand in Slotermeer beschikbaar stelde. “Mensen mogen hier zeven artikelen gratis meenemen. Vanaf het achtste betaal je een euro per artikel.” Dat verklaart de kassa op de toonbank, waar ook donaties welkom zijn. “Soms staan mensen erop toch iets meer bij te dragen.”

Wereldbaan

Ruim een maand na de opening ginger nog geen dag voorbij dat er geen ‘nieuwe, tweedehands spullen' binnenkwamen. Van kleding, heel veel kleding, en schoenen tot spellen, speelgoed (een houten keukentje!), dvd's en zelfs een lolobal. Een gezellige mikmak van spullen is het én heel gezellig werk, benadrukt Khulood, die tijdens het interview klanten helpt bij het uitzoeken van een outfit. "Dankzij deze winkel heb ik mijn leven weer terug,” aldus de medewerkster die teveel drempels ondervond bij het zoeken naar regulier werk. Riske zelf heeft geen spijt van de ommekeer in haar leven. "Het heeft me zoveel gebracht.” En de winkel heeft veel gegeven. Aan klanten die zichzelf vaak niets kunnen veroorloven en in de vorm van een gelddonatie aan een weeshuis in Uganda. Riske: "Het mooie is: hoe meer we weggeven, hoe meer we krijgen en hoe meer we krijgen, hoe meer we weggeven.” Met een zucht: "Wij hebben hier een wereldbaan.”

De Weggeefwinkel is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur.
Donaties, spullen en andere giften zijn meer dan welkom. Met name kinderkledinghangers, plafondafwerking en dus glas voor een nieuwe voordeur zijn momenteel erg gewenst. Zie ook www.newlifewest.nl.