Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Geslaagde Zomerboost familiedag SPG in het zadel

Algemeen

HEEMSKERK - Maandag 28 juni organiseerde de Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) in het zadel ‘de Zomerboost familiedag’. Zomerboost is een initiatief van Noord-Holland actief en teamsport service en bedoeld om organisaties te stimuleren leuke activiteiten te organiseren.

SPG ging met ruiters van de Heliomare School en de Hartekamp Groep tochtjes maken met drie rijtuigen in de Heemkerkse duinen. Dit was mogelijk dankzij de medewerking van vele vrijwilligers en menners die hun rijtuig hiervoor beschikbaar stellen.

In de ochtend reden de leerlingen van de Heliomare school vanaf 09:00 uur tot 12:00 uur. Met zoveel vrijwilligers was de lunch een uitdaging en deze werd verzorgd door de leerlingen van de praktijkschool Kennemer College. Na de lunch gingen de overige ruiters met een beperking op stap met de rijtuigjes.

Er waren vele blije gezichten en de familiedag is vooral een fijne belevingservaring om heerlijk buiten te zijn, terwijl je het paard ruikt en hoort. Behalve ruiters waren ook vrijwilligers en ouders/verzorgers van de ruiters aanwezig om de laatste dag van het seizoen samen door te brengen en elkaar een fijne zomer toe te wensen.

Goed samenwerken met vrijwilligers verhoogt het werkplezier en hier was sprake van een bijzondere vorm van samenwerken. De paarden en rijtuigen zijn door ervaren menners ter beschikking gesteld.

De zomerboost familiedag is voor herhaling vatbaar en een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, bestuur en vrijwilligers in contact te brengen met ouders / verzorgers van de SPG ruiters.

Voor meer zomerboost-activiteiten zie https://www.noordhollandactief.nl/

Afbeelding