Van links naar rechts, Mark van der Jagt, Annabel Aardenburg, Willem Visser en Emilie Bastens.
Van links naar rechts, Mark van der Jagt, Annabel Aardenburg, Willem Visser en Emilie Bastens. (Foto: Gabe van der Zwaag)

Mooie Heemskerkse zomer vol kunst en cultuur

Algemeen

HEEMSKERK - De nieuwe aflevering van Heemskerk Puur Cultuur, die vanaf 30 juni bij Omroep Heemskerk en op YouTube te zien is, zit weer tot de nok toe vol met muzikanten, kunstenaars en cultuurmakers uit het dorp. In de discussie over jongerencultuur in deze uitzending krijgt Heemskerk dan ook best een hoog cijfer van de aanwezige jongeren, een 7.5 gemiddeld.

Bij Heemskerk Puur Cultuur

“Ja, voor een dorp is hier best veel te doen”, zegt de 13-jarige tekstschrijver en zangeres Anela Besic. Dat merken Omroep Heemskerk en Cultuurhuis Heemskerk ook, er is genoeg materiaal om nog drie uitzendingen mee te vullen dit jaar, met misschien wel een vervolg. Anela is een van de jongeren die voor een serie over jongerencultuur werden gevolgd door studenten van InHolland Haarlem voor een portret op film. In de uitzending van Heemskerk Puur Cultuur wordt een samenvatting uit van deze portretten uitgezonden, de volledige versies zijn te zien op het YouTube kanaal van Omroep Heemskerk. Dat geldt voor meer van de reportages. 

Ook de danstutorial van Dance Studio Patty en de reportages over de expositie “Die heerlijke natuur” en fotograaf Willem Visser zijn apart op YouTube te bekijken. Ook Marcel en Quinn, twee afgevaardigden van de Heemskerkse jongerenraad doen mee aan de discussie over jongerencultuur. Samen met de jonge cultuurmakers komen ze er achter wat er mist in het dorp. Een plek voor jongeren om zich vrij te uiten, met een graffitimuur en mogelijkheden voor sport en muziek, zouden we dat samen van de grond kunnen krijgen? De hele studio is enthousiast over het idee, dus wie weet wat er volgt op deze uitzending. 

Er zijn nog meer pareltjes in deze aflevering van Heemskerk Puur Cultuur; Je ziet het tv-debuut van de jonge harpiste Noortje Visser die de presentatoren betovert met haar muziek. Haar docente, Emilie Bastens, laat tussen de gesprekken door zien hoe divers de harp als instrument is. De band Starfish sluit af met een akoestische versie van het nummer Pool Party, dat volgens de presentatoren zo de hitlijsten in kan. Samen met gasten Willem Visser, Annelies Vessies, Ina Lieshout, de jongeren, jongerenraad en presentatoren Annabel Aardenburg en Mark van der Jagt geeft dat hoop op een mooie Heemskerkse zomer vol kunst en cultuur.