Een van de torenvalken wordt geringd
Een van de torenvalken wordt geringd (Foto: H. de Ruiter)

Kennemer College-valkjes geringd op Rorik

Algemeen

BEVERWIJK - Afgelopen week zijn er op landgoed Rorik in Beverwijk drie torenvalkjes geringd. Eerder dit jaar was in deze krant te lezen dat leerlingen van de Mavo plus klas techniek, van het Kennemer College drie torenvalk-kasten hadden gebouwd. Eén van de kasten is dus goed gebruikt. 

De kasten zijn circulair gebouwd, dus gemaakt van gebruikt materiaal. Dit geheel in het gedachtengoed van Rorik. Waarom spullen weggooien als ze nog met een beetje inzet prima te gebruiken zijn. ‘’Van de vogelaars kregen we complimenten dat ze er mooi en stevig uit zien’’, aldus het Kennemer College.

Onder leiding van Rein Beentjes en Michel Kok van vogelbeschermingswacht Zaanstad, zijn de drie jonge torenvalkjes voorzichtig van hun nest gehaald. Het vierde ei uit het nest was helaas niet uitgekomen. Met grote voorzichtigheid zijn de jonge valkjes gewogen, gemeten en is er een poging gedaan om te bepalen welk geslacht ze zijn. Drie van de leerlingen van het Kennemer College waren ook aanwezig: Anna de Weert, Luuk Beentjes en Sophie Mul. Omdat zij de makers zijn geweest van de nestkasten werden de drie valkjes naar hun vernoemd.

De Kennemer College valkjes zijn in een mooie omgeving geboren met veel landbouw en natuur om zich heen waar niet wordt gespoten met gif. Een goede start in het leven. ‘’Het was een leuk en leerzaam project’’, aldus het Kennemer College.

Sophie, Luuk en Anna met de torenvalk