Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

De Sparkel nieuwe naam eerste kindcentrum Beverwijk

Algemeen

BEVERWIJK - OPOIJmond en Welschap zijn een samenwerking aangegaan, zodat OBS ‘t Kraaienest in Beverwijk in samenwerking met Welschap Kinderopvang uit kan groeien tot een kindcentrum, de eerste van Beverwijk. Dat kindcentrum heeft als naam De Sparkel.

Een kindcentrum is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn samengevoegd. Het is voor kinderen van 0 tot 12 jaar en er vindt een nauwe samenwerking plaats. Dit zorgt voor een doorgaande ontwikkelingslijn voor alle kinderen.

De basisschool, het Kinderdagverblijf, de Peuteropvang en de BSO werken al langere tijd met elkaar samen. In februari 2020 is de BSO geopend en in september 2020 het KDV. In februari 2021 is ook de POV gestart.  En men biedt nu opvang en onderwijs aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Kinderen van 0 tot 12 jaar wordt de kans geboden zich optimaal voor te bereiden op de wereld van morgen. Met dat doel voor ogen ontwikkelt basisschool ’t Kraaienest zich tot een kindcentrum (KC). Daarmee ontstaat een breed en integraal aanbod van ontmoeting, ontspanning, opvoeding, onderwijs én opvang onder één dak. Basisschool ’t Kraaienest, KDV, POV en BSO de Topper zullen dus gezamenlijk verder gaan onder een nieuwe naam: kindcentrum De Sparkel.

Op maandag 5 juli heeft de onthulling van de nieuwe naam plaatsgevonden. Hierbij waren de Bestuurders van Welschap en OPOIJmond aanwezig. 

Ook was wethouder Brigitte van den Berg aanwezig bij deze feestelijke gelegenheid. Voor alle medewerkers was er heerlijke taart en voor alle kinderen een muffin. Ook hebben alle kinderen een tasje gekregen met daarop de nieuwe naam en het logo.

OPOIJmond en Welschap zijn een samenwerking aangegaan, zodat OBS ‘t Kraaienest in Beverwijk in samenwerk