De band anno 2021.
De band anno 2021. (Foto: Jan Doetjes)

Daverende reünie van IT’66 Live!

Algemeen

BEVERWIJK - Als we terugkijken naar de jaren 60 dan waren er in Beverwijk vele bandjes actief. De bekendste waren de Bintangs, maar ook de Hamlets en de Selfkick waren populair. Daarnaast waren er de “jongensbandjes” zoals IT’66, bestaande uit Dirk Oudshoorn zang, Cees Smit drums, Rob van Dijck bas, René van Zutphen sologitaar en Jaap Warink slaggitaar, maar die stapte al snel uit, voor hem kwam Frans (Pijk) Diemeer. Manager was Co Joppe. 

Door Co Backer

Ze speelden nummers van wereldberoemde bands zoals Rolling Stones en Animals

Ze waren 15,16 jaar, en speelden, vaak met geleende spullen in de dancings en buurthuizen in Beverwijk en omstreken. 

Nummers van wereldberoemde bands, zoals The Rolling Stones, Animals, Jimmy Hendrix, Small Faces, maar ook nummers van Nederlandse bands, The Motions, Tee-Set en de Shoes werden er gespeeld. Uniek was het dat Dirk Oudshoorn exact de stem had van de Shoes zanger Theo van Es. 

Jan Doetjes, befaamd rock-fotograaf in Beverwijk zag wel wat in IT’66 en maakte voor een vriendenprijsje een mooie serie foto’s. Nico Stammis , typografische duizendpoot, maakte prachtige affiches. Later wijzigde de band de naam in Exit en op bas kwam de te vroeg overleden Hans de la Rie. De band viel eind 1968 uiteen en eenieder ging zijn eigen weg. Rob van Dijck raakte jarenlang geen basgitaar meer aan, Pijk Diemeer bleef in de muziek actief. Dirk Oudshoorn zong wel eens op karaokeavonden en Cees Smit viel af en toe in bij een band. René van Zutphen bleef door de jaren heen muziek maken. Hij was onder meer de maker van het Beverwijkse volkslied “De Wijk”. 

Genietend van livemuziek op Popfoer 2019 spraken enkele leden van IT’66/ Exit elkaar. Wat zou het leuk zijn om weer met elkaar te spelen. Door het weerzien en het enthousiasme kwam het idee voor een reünie. Er werd hierover op facebook een opmerking gemaakt en dat leidde tot heel veel positieve reacties. Dus kwamen ze een keertje bij elkaar en de chemie was er eigenlijk meteen weer. 

Vlam in de pan

De vlam sloeg in de pan en dus werd besloten om eens een optreden te organiseren. Het zou Popfoer 2020 worden. Toen Jan Doetjes ervan hoorde riep hij: dan maak ik weer foto’s, en nu gratis, want die ouwe foto’s lijken voor geen meter meer! Maar toen kwam Corona. Weg alle mooie plannen, weg de gezellige repetities, weg optreden. Maar we zijn een jaar verder en eindelijk mag er dan weer gespeeld worden. 

Zondag 22 augustus gaat het gebeuren in het Poppodium Beverwijk aan de Hoflanderweg 104. De band speelt van 15.00 uur tot 18.00 uur. Kaarten kosten 5 euro en dat is inclusief 2 consumpties. U kunt kaarten ook bestellen op www. Poppodiumbeverwijk.nl. 

De band in de jaren 60.